Hopp til innhold

Stadig flere skaffer ladestasjon hjemme …

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

… men fortsatt får nær halvparten av norske elbileiere strømmen rett fra stikkontakten, ifølge undersøkelse.

Nesten halvparten av norske elbilister lader fortsatt bilen sin hjemme fra vanlig stikkontakt, viser undersøkelsen «Elbilisten 2018», gjennomført av Norsk elbilforening. Likevel har andelen gått ned siden tilsvarende undersøkelse i fjor. Da oppga 63 prosent at de lader fra vanlig stikkontakt, mens altså i underkant av 50 prosent gjorde det samme i år:

Anbefaler ladeboks

Hjemmelading er definitivt noe de aller fleste norske elbilister bedriver jevnlig. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at alle som lader hjemme skaffer seg en ladeboks. Elbilforeningen anbefaler i høyeste grad det samme. Stadig flere har det siste året fulgt denne anbefalingen: I årets undersøkelse oppgir nå 43 prosent at de lader på hjemmeladestasjon. Dette er en økning på 39 prosent siden fjorårets undersøkelse, da 31 prosent oppga det samme. Men fortsatt lader altså halvparten av oss ifølge «Elbilisten 2018» fortsatt via stikkontakten.

Medlemstilbud på ladebokser

42 prosent av de som ikke har installert hjemmeladestasjon, oppgir at grunnen er at det er for dyrt, ifølge «Elbilisten 2018». Derfor har Norsk elbilforening lenge jobbet med å skaffe gode medlemstilbud på ladebokser, og det mener Trond Iversen, som leder marked- og partnersamarbeid i Elbilforeningen, at nå er i boks. – Ja, nå kan endelig vi endelig presentere et utvalg gode tilbud på ladebokser blant våre medlemsfordeler. Det har tatt sin tid, men tilbudene vi nå har sikret medlemmene våre, har gjort det verd tiden det tok, sier Iversen. Elbilforeningen har gjort en grundig vurdering av de ulike ladeboksene på markedet, og har inngått samarbeid med utvalgte leverandører: Som medlem tilbys du nå ladebokser til gunstige priser fra ELKO, Schneider Electric, EVBox og Tibber. Du må imidlertid ha gyldig medlemskap i Elbilforeningen for å kunne bestille ladeboks til medlemspriser, og tilbudet gjelder kun for private boliger, det vil si eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og hytter.

BAKGRUNN: Fakta om Elbilisten 2018