Hopp til innhold

Parkering for elbil

Kommunene bestemmer selv om de vil gi miljørabatt for elbil i parkeringstakster. Det varierer stort om de tar betalt og hvor mye de tar betalt.

Stortinget har bestemt at elbiler maksimalt skal betale 50 prosent av det biler på fossilt drivstoff betaler for parkering, men forskriften ble aldri innført.

Men mange kommuner bruker miljørabatt for å øke elbilandelen og kutte utslipp lokalt. Her følger en oversikt

Merk for øvrig at private parkeringsselskaper selv bestemmer sine priser.

Hva gjelder der du parkerer elbilen?

Oslo

I Oslo betaler man 30 prosent av ordinær takst for parkering av elbil. Dette gjelder alle offentlige parkeringsplasser: altså beboerparkering, gjesteparkering og vanlige avgiftsplasser. Les mer om parkering og betaling på kommunens sider her.

Les mer om hvordan du gatelader i Oslo her

Bergen

I Bergen må du betale full takst for parkering på avgiftsplasser. Eiere av elbiler i boligsonene kan søke om boligsoneparkering for sin elbil med 50 prosent rabatt. Besøkende med elbil i boligsone 1-7 må betale full pris, mens elbilister på besøk i boligsone 8 og utover får 50 prosent rabatt. Se mer på kommunens sider her.

Trondheim

I Trondheim betaler elbilister full takst, men benytter de seg av kommunens parkeringsplasser med ladestolpe, er ladingen inkludert i parkeringsavgiften. Les mer om parkeringsreglene på kommunens egne sider.

Resten av landet

Vi oppdaterer informasjon over parkeringstakster for elbilparkering fortløpende. Kommuner uten parkeringsavgift er ikke inkludert i listen. Ser du at noe informasjon er utdatert, send oss epost på medlem@elbil.dev05.dekodes.no.

Disse gir miljørabatt for elbil

Disse tar full betaling

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!