Hopp til innhold

Her får du prisoversikten: Dette koster hurtiglading

Hurtigladestasjonene i Norge drives av ulike ladeselskaper, og prisene og betalingssystemene varierer fra selskap til selskap. Her får du oversikt over hva det koster å lade på de forskjellige ladestasjonene.

Hurtiglading er dyrere enn å lade hjemme, men er et viktig alternativ om du skal på langtur med elbil eller har behov for påfyll av strøm i løpet av dagen. Siden de fleste lader hjemme til daglig, vil uansett de månedlige driftsutgiftene være betraktelig lavere enn for bensin- og dieselbiler totalt sett.

Lading gjennomføres enkelt hvis du bruker Elbilforeningens nye blå ladebrikke, også kjent som Ladeklubben. Den kan foreløpig brukes hos Recharge, Ionity, Kople, E.ON og Powered by E.ON & Clever.

Elbilforeningen jobber iherdig for å få flere operatører med på ordningen. Fordelen med Ladeklubben, er at du slipper å registrere brikken hos alle de forskjellige operatørene. Du legger inn dine data og betalingsopplysninger én gang, så tar vi oss av resten.

Du kan fortsatt bruke Elbilforeningens svarte ladebrikke. Den må du registrere selv hos ladeselskapene du ønsker å bruke. Kart med alle ladestasjoner og reiseplanlegger finner du i ElbilAppen.

Avslutt gjerne hurtiglading på maks 80 prosent hvis du ikke har behov for helt fullt batteri. Det begrenser ladekøen siden fullading tar mye lengre tid.

Ladeklubben er åpen!

Nå har vi en brikke med automatisk tilgang til Recharge, Kople og Ionity i Norge, samt over 275.000 ladepunkter i Europa. All lading skjer via en app, en brikke og en regning!

Prisoversikt registrerte kunder og drop-in hos de ulike ladeselskapene

Recharge:

Recharge har cirka 1100 hurtig- og lynladere.

Recharge begynte i september 2022 med prisforskjeller på sør og nord i landet.

Mer (tidligere Grønn Kontakt)

Mer drifter cirka 800 hurtig- og lynladere i Norge.

Mer begynte i september 2022 med prisforskjeller på sør og nord i landet.

Mer gir volumrabatt avhengig av hvor mye du lader for i måneden.

Eviny (tidligere BKK) / Lyse

Eviny og Lyse drifter cirka 800 hurtig- og lynladere i Norge.

Eviny begynte i september 2022 med prisforskjeller på sør og nord i landet.

Når batteriet er over 80 % påløper 1 kr per minutt i tillegg.

Eviny og Lyse gir ladebonus som opptjenes fra første lading (må aktiveres). Dette trekkes så fra hver tiende gang man lader.

Tesla Superladestasjoner

Tesla har sitt eget superladenettverk i hele Europa. I Norge har Tesla cirka 1400 lynladere.

Teslas superladere har inntil nylig ikke kunne brukes av andre elbiler. I mai 2022 åpnet Tesla cirka 500 lynladere for alle. Hvilke det er kan du lese her. Vi har også skrevet en artikkel om hva du bør tenke på som ikke-Tesla-eier når du lader på en Tesla-stasjon.

Circle K

Circle K drifter cirka 350 hurtig- og lynladere i Norge.

Ionity lynladere

Ionity drifter ca 125 lynladere i Norge.

Ionity har ladetasjoner med kun CCS hurtigladekontakt. Egne priser med abonnement.

Kople

Kople drifter cirka 200 hurtig – og lynladere i Norge. Kople har lik pris for registrerte kunder og drop-in-kunder. Kople begynte høsten 2022 med prisforskjeller – Trøndelag og nordover har rimeligere pris enn sør for Trøndelag.

Hurtiglading og lynlading

Hurtiglading defineres som ladeeffekt fra 50 til 150 kW (DC). Lynlading fra 150 kW og oppover. Faktisk ladeeffekt varierer avhengig av bilmodell, temperatur og strømnivå på batteriet.

Normallading ved ankomst

Normallading defineres som ladeeffekt opp til 50 kW (AC). Faktisk ladeeffekt varierer avhengig av elbilmodell, temperatur og strømnivå på batteriet.

Antall hurtigladere per operatør er oppdatert per 1. september 2022 (kilde: Nobil.no)

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Elbilforeningens ladekart

Finn alle hurtigladestasjonene på Elbilforeningens ladekart og planlegg reisen med din elbil.

Du kan laste ned ElbilAppen for enklere tilgang på din mobil. Er du medlem i Elbilforeningen får du digitalt medlemskort og andre medlemsfunksjoner.

Trykk her for å få kartet i fullskjerm