Hopp til innhold

Polestar samarbeider med StoreDot om lynrask lading for Polestar 5: Skal gi 160 km på fem minutters lading

NYTT SAMARBEID: Polestar og StoreDot har et nytt og heftig opplegg på gang for superrask lading av kommende Polestar 5.

Polestar 5 skal lade lynraskt takket være en ny samarbeidspartner.

Polestar skal være Volvos raske fetter og da passer det dårlig med imaget å stå og henge i lange tider ved ladestolpen.

Derfor har de inngått en avtale med det israelske selskapet StoreDot, sammen med en haug andre merker, blant annet den nevnte «fetteren», Vinfast og Mercedes-Benz.

De har laget et batteri med energitetthet på 300 Wt per kilo som skal tåle 1.000 sykluser uten å tape seg. Les mer om dette i saken under.

Unik batteriteknologi på vei:

Lader 16 mil på fem minutter – skal bli tilgjengelig neste år

Testet under Polestar Day

Under Polestar Day i Los Angeles demonstrerte StoreDot lading av XFC-poseceller ved siden av Polestars prototype av en batterimodul med integrert XFC-teknologi. Du kan lese pressemeldingen om dette her.

Det mest imponerende med den seansen var at ladeeffekten var høy helt til 80 prosent batterikapasitet.

NUMMER 5: Polestar 5 ble vist for første gang uten maskering i LA under Polestar Day. Det er i denne modellen batteriene først skal testes også.

Som del av utviklingsprosjektet som pågår, planlegger de to selskapene å demonstrere StoreDots XFC-teknologi i full skala i en Polestar 5-prototype i 2024.

Enkelt å integrere

Batteriene passer i eksisterende batteripakkeformater og er dermed ikke avhengig av en revolusjon innen batteripakkedesign.

PREMIERE: Polestar 5 ble vist for første gang i Los Angeles. Den er faktisk ikke helt ulik konseptet Precept og blir en full size femdørs sedan.

– StoreDots banebrytende hurtigladende batterier, kombinert med vår kommende toppmoderne elektriske drivlinje, kan revolusjonere ladeopplevelsen for elbileiere som vil kunne lade på kun få minutter, skryter Polestar-sjef Thomas Ingenlath i pressemeldingen.

Snerrer som Greta Thunberg i ny reklame:

Polestar sparker løs mot Tesla og Volkswagen

Sjefen i StoreDot peker på at Polestar har vært en av deres viktigste investorer og samarbeidspartnere i utviklingen av XFC-teknologien.

Kanskje ikke så rart, siden både Polestar, Volvo og Mercedes, som er på lista over samarbeidspartnerne, også er eid av eller har samarbeid med kjempekonsernet Geely.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Det er grunn til å tro at Geely alene vil kunne tilby en haug av modeller med disse batteriene på samme plattform. I alt 15 bilprodusenter skal være partnere.

Har trukket lakenet av Polestar 4:

I rute uten bakrute

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også