Hopp til innhold

Snart kommer Jeep Avenger: Liten tøffing fra Jeep – 400 km rekkevidde

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

GOD REKKEVIDDE: Jeep Avenger blir den første bilen på e-CMP-plattformen med 400 km rekkevidde.

Pip-pip, her kommer Jeep. Og Jeep starter sitt elektriske eventyret med denne kompakte SUV-en.

Jeep har nesten ikke hatt tilstedeværelse i Norge og er vel mest kjent for sine rammebygde Wrangler-modeller som fås både kort, lang og som pickup.

KOMPAKT: 321 liters bagasjerom sladrer om en liten bil. DS3 har for eksempel 350 og Opel Mokka 310 liter.

Jeep har ikke akkurat vært noen avgiftsvinnere, og er nærmest kuriosa på veien i Norge. Det siste året har en ladbar hybrid gjort merket mer attraktivt.

Nå ligger derimot veien langt mer åpen for Jeep, ikke minst fordi de nå er innlemmet i det gigantiske selskapet Stellantis, men også har havnet under vingene til Bertel O. Steen i Norge.

Bertel O. Steen:

Tar over Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge

En godt pyntet Opel Mokka

Jeep har som nevnt allerede begynt sin spede elektrifisering med merkevaren 4Xe.

Til nå har det vært hybrider, men med planer om glidende overgang til helelektriske drivlinjer. Avenger blir den første blant disse.

Stil-ikonet Jeep Wrangler blir elektrisk

Jeep har det travelt med å få en elbil på markedet, og i Europa setter de et kantete og typisk Jeep-karosseri på den ikke altfor moderne e-CMP-plattformen. Den ble designet av tidligere PSA (Peugeot og Citroën).

Det er en kombinert plattform for fossildrevent og helelektrisk drivverk, og drives enten av en 1,2 liters bensinmotor (mildhybrid) eller en elmotor foran på 100 kW (136 hk) og 280 Nm.

Sjekk de andre helelektriske nyhetene fra Jeep i videoen under.

Godt selskap

Første elbil ut fra Jeep vil få navnet Avenger og havner i det etter hvert trange B-segmentet, altså kompakte SUV-er.

I dette segmentet finner du blant annet Hyundai Kona Electric, Kia Soul EV, MG ZS EV, Peugeot e-2008 og Opel Mokka-e.

Og Xpeng G3i, som vi akkurat har testet:

Test av Xpeng G3i:

Du kan få denne på to uker, men som den maser!

Men størrelsesmessig havner den kommende Jeepen også i sterk konkurranse med biler som Volkswagen ID.3, Cupra Born etc.

Jeep sier Avenger EV vil gi 400 kilometer rekkevidde. Det er 80 km mer enn e-2008 og 76 km bedre enn Mokka-e. Og da snakker vi selvsagt om en tohjulsdrevet versjon.

Vi vet ikke størrelsen, men den er mindre enn dagens Renegade, som er 424 cm. lang.

Det eneste vi vet sikkert, er at bagasjerommet er på 321 liter. Det kan tyde på at den får omtrent samme størrelse som Mokka-e, som er 4,15 lang. Den har for øvrig 310 liters bagasjerom.

Samme som de andre?

Vi har ikke fått bekreftet noen tall ennå, men vi må anta at forhjulstrekkeren får den samme motoren på 100 kW /136 hk og 260 Nm.

Men siden rekkevidden øker såpass mye, kan det tenkes at vi vil se en oppgradering av batteripakka som i dag er på 46,3 kWt netto / 50 kWt brutto.

Her viser Jeep frem sin første elbil:

– Vil passe det norske markedet perfekt

Det er varslet en oppgradering av plattformen, så kanskje vi vil se et større batteri, forhåpentligvis med varmepumpe og raskere ladefart enn dagens 100 kW. Det var bra da den kom, men ikke nå lenger.

Kommer neste år

Avenger vises på bilutstillingen i Paris senere i oktober. Produksjonen starter i slutten av året i Tychy i Polen og kommer til Norge tidlig neste år.

Brawley GTS: Denne elektriske offroaderen tar deg over alt

Med en rekkevidde på 400 kilometer, er den klasseledende på bakkeklaring og angrepsvinkler, samtidig som den har rikelig med plass til både folk og bagasje.

Avenger er ventet til Norge tidlig til neste år.

Uansett blir det spennende å følge med på Jeep fremover, og se om de klarer å feste grepet i det norske markedet etter hvert som de blir mer og mer strømdrevne.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også