Hopp til innhold

Kåring av Elbilhovedstaden 2018

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges elbilhovedstad kåres under Arendalsuka 14. august. Hvem er best og vil mest på elbil av bykommunene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger?

Elbilforeningen, CICERO Senter for klimaforskning og Arendalsuka ønsker velkommen til den prestisjefulle kåringen av Norges elbilhovedstad.
  • Tid: Tirsdag 14. august kl. 19:00 – 21:00
  • Sted: Appellscenen på Teaterplassen, Arendal
Kommunene spiller en sentral rolle i omstillingen til lavutslippssamfunnet. Med sitt handlingsrom for å stimulere, tilrettelegge og styre utviklingen lokalt, skal de bidra til at vi når våre nasjonale klimamål. Våre fire største byer møtes til kappestrid om hvem som skal ta hjem den ærefulle tittelen «Elbilhovedstaden 2018». Ordførere får testet sine retoriske evner når de skal overbevise både fagjury og publikum om at kommunen deres gjør mest og er best på å redusere utslipp fra veitrafikken. Vår svært kompetente fagjury triller terninger og vurderer kommunens innsats på alle relevante områder. Vinneren kåres på stedet og premien er ladestasjoner fra Ensto. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, er til stede og overrekker prisen. Ordstyrer er nestleder i Norsk klimastiftelse, Anne Jortveit Årets fagjury: I 2017 vant Oslo en knapp seier foran Bergen, og byens førstedame, ordfører Marianne Borgen, kunne ta med seg pokal og tittel hjem. Trondheim kom på tredje plass og Stavanger på fjerde. I år kan rekkefølgen bli en helt annen. Tittelen «Elbilhovedstaden 2018» handler om mer enn salg av elbiler. Den forutsetter offensive mål og virkemidler, og politisk vilje til handling for å fremskynde overgangen fra fossil til elektrisk transport. NB: NRKs partilederdebatt vises på storskjermer på Teaterplassen umiddelbart etter kåringen, så her er det bare å bli værende. Servering fra bar.