Hopp til innhold

Volvo vant internasjonal lastebilpris: Første gang en elektrisk lastebil vinner prisen

PRISVINNER: Volvos FH Electric er vinneren av «International Truck of the Year 2024».

Volvo FH Electric er kåret til «International Truck of the Year 2024».

International Truck of the Year-prisen blir årlig delt ut til en lastebil lansert foregående år.

Flere kriterier blir vurdert når vinneren kåres, inkludert teknologisk nyvinning, komfort, sikkerhet, kjørbarhet, energieffektivitet, miljømessig «fotavtrykk» og totale eierkostnader.

Enighet på Stortinget om banebrytende klimamål:

Nå får Norge et eget nullutslipps-mål også for lastebiler

Og for første gang har altså en elektrisk lastebil vunnet denne bransjeprisen, kan Volvo Trucks, selskapet bak vinnerbilen, fornøyd konstatere i en pressemelding.

Volvo Trucks er markedsleder innen tunge elektriske lastebiler i Europa, med en markedsandel på 49 prosent i EU, Norge og Sveits inkludert.

– Overgangen skjer her og nå

I juryen sitter 24 journalister som dekker tungtransport i ulike europeiske publikasjoner.

Da juryen begrunnet avgjørelsen, fremhevet de den elektriske lastebilens ytelse, den smidige akselerasjonen, stillheten og fraværet av vibrasjoner.

Her er verdens første lastebil med 1000 kWt-batteri – nå går den i Norge:

Klarer elbilen din 60 mil med nesten 50 tonn på slep?

– Med introduksjonen av FH Electric har Volvo Trucks levert et toppmoderne batterielektrisk utvalg kjøretøy, som egner seg til et vidt spekter av transportvirksomheter. Den er bevis på at overgangen til nye energiformer går fremover selv i dagens utfordrende konkurransesituasjon, uttalte Gianenrico Griffini, styreformann for International Truck of the Year. 

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks, tok imot prisen under Solutrans Transport Exhibition i Lyon i Frankrike.

– Jeg er glad for anerkjennelsen det er at vår Volvo FH Electric har vunnet denne høyst respekterte prisen. Volvo FH Electric representerer en ny æra innen lastebiler, og ved å vinne denne prisen viser vi at overgangen til transport med null utslipp er noe som skjer her og nå, kommenterer Roger Alm.

Først i Norden med elektrisk veihjelp – vi fikk være med på oppdrag:

Ut på tur med Vikings elektriske bergingsbil

Volvo Trucks var den første verdensomspennende produsenten som startet serieproduksjon av elektriske lastebiler allerede i 2019, og i dag har selskapet et modellutvalg med totalt seks elektriske lastebiler utformet for å håndtere et vidt spekter transportoppdrag.

FH Electric kan leveres med totalvekt inntil 50 tonn. Produksjonen av modellen startet i 2022 ved Volvos fabrikk i Göteborg, mens fabrikken i Ghent i Belgia startet produksjon i 2023.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også