Hopp til innhold

Bruker både elbiler og elsykler: Domino’s satser på elektrisk levering

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ELEKTRISK FRA FØRSTE DAG: Domino’s i Fredrikstad har helt siden oppstarten kun hatt elektriske biler, ifølge eier Patrick Sæten-Harr.

Elektrisk pizzalevering kan være lønnsomt både for miljøet og kundene. Hos Domino’s i Fredrikstad har bilparken vært elektrisk fra dag én.

Domino’s Pizza har siden de startet opp i Norge i 2014 vært opptatt av å satse på fossilfri levering.

Og det går fremover, selv om det er de store byene som er best i klassen.

– Målet er å være 100 prosent elektriske, og skifte ut hele den fossile bil- og moped parken. Og vi er godt på vei, sier markedssjef i Dominos, Hanna Gaasland.

Av alle Domino’s 43 restauranter i Norge, er nå de ti som er heleide, hundre prosent elektriske på hjemleveringsfronten. 

FULL RULLE: Domino’s er godt på vei til målet om å ha kun elektrisk levering.

Et stykke igjen

Hos franchise-takerne rundt om i landet går det litt treigere, der kun seks-syv kun leverer elektrisk. Men flere er på vei, og de vil nok satse på elbiler når bilparken skal skiftes ut, opplyser markedssjefen.

– Vi anbefaler alle våre franchise-takere å satse på elektriske kjøretøy. Vi ser på regnestykket – at det er den rimeligste måten å drive levering på, og det ser franchise-takerne også, sier Mikael Joelsson, leder for partnersamarbeid i Domino’s.

«Car of The Year 2023» er kåret:

Barsk amerikaner ble årets bil i Europa

Look to Fredrikstad

Dette har de for lengst skjønt i Fredrikstad.

– Vi har hatt elektrisk bilpark fra dag én, forteller eier av Domino’s Fredrikstad, Patrick Sæten-Harr. 

Han er ganske fornøyd med å være en av de mest miljøvennlige franchise-eierne i Domino’s-universet. 

– Hva tenker du er fordelen ved å benytte elektriske kjøretøy?

– Det er lønnsomt både for oss og kunden – og for miljøet. For kundene blir leverigsgebyret lavere, fordi elbilene betaler mindre bompenger.

Oda har fått sin første helelektriske kjølebil:

Endelig klimavennlig matlevering

Hos Patrick og Domino’s i Fredrikstad kjørte de først Renault Zoe, men i dag bruker de Opel Corsa-e, som de har tre eksemplarer av.

– Vi er veldig fornøyd med dem, de er små og lette og har god rekkevidde og batterikapasitet på vinterstid, forteller Sæten-Harr.

– Er lading en utfordring?

– Nei, vi kjører jo aldri lenge enn ti-minutters distanser, og lader kontinuerlig hos oss. Det er også hurtiglademuligheter like i nærheten, så vi opplever ikke ladingen som noe problem.

FERDIG LADET: Med korte distanser er lading ikke noe problem for pizzaleveringen.

Blir mer miljøbevisste

For Domino’s, som er Norges tredje største pizzakjede bak Pizzabakeren og Peppes Pizza, er det gunstig å vise seg som en miljøbevisst bedrift.

 – Mange av kundene våre er studenter, og for dem er klima og miljø viktig. Men etter hvert vil nok hensynet til miljøet være viktig for alle kunder, sier Joelsson.

Domino’s Pizza

20 % rabatt på all mat hos Domino’s Pizza – elektrisk levert.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også