Hopp til innhold

Disse elbilistene er mest fornøyde

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Undersøkelsen «Elbilisten 2019» viser at landets Tesla-eiere er aller mest fornøyde med bilene sine, men flere nykommere kommer hakk i hæl. Se topp 10-lista her!

Hvert år foretar Norsk elbilforening en stor spørreundersøkelse blant sine medlemmer, og årets undersøkelse viser at Tesla-eierne fortsatt troner på toppen av fornøydhetsskalaen. Men før vi ser på hvor fornøyde norske elbilister er med den spesifikke bilmodellen de har, kan vi først konstatere at elbilister generelt er nesten påfallende tilfredse med bilene sine. Hele 67,56 prosent av respondentene gir toppscore og svarer at de er «veldig fornøyd» med elbilen sin, 24,46 prosent svarer «fornøyd» – mens bare 1,57 prosent befinner seg i den motsatte enden av skalaen, og har huket av på svaret «veldig misfornøyd». Andelen som bare er «misfornøyd» er aller lavest, 0,77 prosent. – Veldig gledelig, en mer tilfreds gruppe bilister skal man lete både langt og lenge etter, konstaterer Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening.

Nykommer øverst

Aller øverst på fornøydhetstoppen befinner nykommeren Tesla Model 3 seg, tett etterfulgt av sine storebrødre Model S og Model X. Hele 81,99 prosent av Model 3-eierne sier seg «veldig fornøyd», mens tallene for Model S og Model X er henholdsvis 81,94 og 81,53. – At Tesla-eierne er så fornøyde, er selvsagt en fjær i hatten for Tesla. Men tilfredshetsnivået har trolig også å gjøre med at Tesla med sine mange superchargere jo har sin egen godt utbygde og velfungerende ladeinfrastruktur. Når hurtigladersituasjonen i Norge blir mer tilfredsstillende også for andre elbiler, vil vi nok få se at fornøydhetsgraden skyter ytterligere i været også blant andre elbileiere, men her har vi som kjent fortsatt en lang vei å gå, sier Petter Haugneland. VGs teknologinettside Tek.no har også skrevet om undersøkelsen, og der forteller Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland naturlig nok at han er glad for resultatene, men han forteller også at selskapet jobber med å etablere en rekke nye servicesentre i Norge. – Det er hyggelig å se at også denne undersøkelsen bekrefter at kundene våre i stor grad er fornøyde. Vi har gjort store fremskritt når det gjelder servicekapasitet det siste året. I fjor sommer var ventetiden for servicetime i Oslo-området fire måneder, nå er den omlag to uker, sier han til nettstedet.

Flere nykommere

På fjerdeplass på listen finner vi en annen nykommer: Kia e-Niro, der 79,27 prosent av eierne gir toppscore. Dessverre er det for øyeblikket lang venteliste på denne bilen. Nykommeren Hyundai Kona debuterer på femteplass, med 78,14 prosent som er «veldig fornøyd». Også debutantene Jaguar I-Pace og Audi e-tron markerer seg sterkt med henholdsvis 77,96 og 71,43 prosent som svarer «veldig fornøyd».

Norske elbileieres topp 10

Disse modellene har mest fornøyde eiere ifølge Elbilforeningens undersøkelse. (I parentes står den prosentvise andelen som har svart at de er «veldig fornøyd» med bilmodellen.)
  1. Tesla Model 3 (81,99)
  2. Tesla Model S (81,94)
  3. Tesla Model X (81,53)
  4. Kia e-Niro (79,27)
  5. Hyundai Kona (78,14)
  6. Jaguar I-Pace (77,96)
  7. BMW i3 (74,15)
  8. Hyundai Ioniq (73,98)
  9. Opel Ampera-e (73,11)
  10. Audi e-tron (71,43)

Bakgrunn: Fakta om Elbilisten 2019