Hopp til innhold

Bli med i trekningen av gavekort: Derfor bør du delta i Norges største elbilundersøkelse

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

UNIKT INNBLIKK: Norsk elbilforenings store undersøkelse Elbilisten gir et unikt innblikk i hva som er viktig for medlemmene våre og norske elbilister for øvrig, og er helt sentral i arbeidet vårt for å gjøre hverdagen enklere for de som kjører elbil. Sett av noen minutter og besvar undersøkelsen, du også. Foto: Jamieson Pothecary / elbil.dev05.dekodes.no

Sett av 15 minutter og bidra til en bedre hverdag for norske elbilister. 

Årets utgave av spørreundersøkelsen «Elbilisten» er nå i gang.

Du som svarer bidrar til å gjøre livet som elbilist bedre for alle og du kan vinne gavekort. Blir du med? 

Kan vinne gavekort – bidrar til tyngde

– I fjor svarte over 16.000 elbilister på Norges, og antakeligvis verdens, største undersøkelse blant elbilister. Målet i år er minst like mange respondenter, sier Alexandra Aarvold Rastad.

Hun jobber som fagrådgiver i Norsk elbilforening, og er ansvarlig for gjennomføringen av «Elbilisten 2023». 

VIL HA DEG MED: Alexandra Aarvold Rastad i Norsk elbilforening jobber i disse dager med å få Norges største elbilistundersøkelse ut til folket. 

Rastad forteller at det blant deltagerne i år vil bli trukket fem vinnere av et gavekort fra Universal Presentkort på 1500 kroner – men at det er flere gode argumenter for å delta enn at du blir noen kroner rikere om du er heldig. 

– Jo flere som deltar, jo større tyngde får resultatene fra undersøkelsen, noe som selvfølgelig er svært nyttig i møte med politikere, bilbransjen og ladebransjen, sier Rastad.

Bli med og svar på spørsmålene i «Elbilisten 2023» her 

Ladeklubben blå ladebrikke

Fersk prissammenlikning:

Det lønner seg å bruke Ladeklubben

– Dine 15 minutter påvirker 

Årets utgave av spørreundersøkelsen vil være tilgjengelig i omtrent tre uker framover, og Rastad bedyrer at det bare vil ta rundt 15 minutter å besvare. 

– Og dine 15 minutter påvirker! Vi ser jevnlig eksempler på politiske beslutninger rundt eksempelvis elbilfordeler og lading, der resultatene fra spørreundersøkelsen har hatt tydelig innflytelse. 

Dro to uker på elbilferie i Storbritannia:

– ElbilAppen var en «lifesaver»

Også norske og utenlandske medier refererer ofte til Elbilforeningens årlige spørreundersøkelse når de lager saker om ting som har med elbil og elbilpolitikk å gjøre. 

– Ofte ser vi medieoppslag som blir til nettopp på grunn av det som kommer frem i undersøkelsen vår. Dessuten bruker vi i Elbilforeningen undersøkelsen stadig vekk, enten det er til mediesaker, fagarbeid eller møter med politikere, ladebransjen eller bilbransjen, sier Rastad.  

Myteknusing over tre fjelloverganger i Finnmark:

– De sa det ikke var mulig, så vi gjorde det

Fanger opp endringer 

Undersøkelsen forteller for eksempel hva norske elbilister synes om ladetilbudet i det ganske land, og hvilke elbilfordeler som er viktigst for dem. 

– Vi får også innblikk i hvilke utfordringer elbilister møter i hverdagen, og i forlengelsen av det, hva vi i Elbilforeningen skal jobbe med for å gjøre livet som elbilist i Norge bedre. 

bilde av en cupra born og sander

Går mot strømmen blant både slekt og venner på Tynset:

Sander (18) er førstemann i gjengen som velger elbil

Dessuten, siden undersøkelsen gjennomføres årlig, fanger den opp nye tendenser og endringer fra år til år, slik at den til enhver tid gjenspeiler det norske elbilister mener og opplever i hverdagen. 

– Den gir et unikt innblikk i hva som er viktig for medlemmene våre og norske elbilister for øvrig, og er helt sentral i arbeidet vårt for å gjøre hverdagen enklere for de som kjører elbil, sier Rastad.

Klikk her og svar på spørsmålene i «Elbilisten 2023» 

Bidratt til kortbetaling på hurtigladere 

Resultater fra fjorårets utgave av «Elbilisten» har for eksempel tydelig vist at norske elbilister ønsker å kunne betale med kort direkte på hurtigladeren.  

– Disse tallene tok vi med til politikerne, og nå har Stortinget vedtatt at alle nye hurtigladere skal ha mulighet for kortbetaling.  

I år sendes undersøkelsen for første gang ut fra Elbilforeningens e-postadresse, men Netigate er fortsatt teknisk leverandør.  

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også