Hopp til innhold

Nå blir det tryggere å velge Xpeng i Norge: Bilia overtar salg og service

SERVICENETTVERK OG FLERE SALGSSTEDER: Bilia satser nå på Xpeng. Kanskje kundene også tør å satse på bilmerket nå som de får et stadig større antall salgssteder og et godt utbygd servicenettverk?

Satser for fullt på Xpeng, som dermed vil selges side om side med Volvo og BMW.

Xpeng fikk en kald start i Norge. Det begynte med biler som strengt tatt ikke holdt mål, solgt gjennom Motorforum.

Så begynte Xpeng selv å selge biler, og salget har strengt tatt vært ganske marginalt til nå – selv om bilmerket i november la bak seg den beste måneden for antall registreringer noensinne.

Oppturen i november er mye takket være modellen G9, som har fått mye god omtale de siste månedene, og som nylig ble kåret til «Folket favoritt» som en del av den norske «Årets bil»-kåringen:

«Folkets favoritt» klar i norsk bilkåring:

Fikk 15 prosent av stemmene, nærmest usynlig på salgslistene

Tidligere denne uka havnet modellen på en tredjeplass i den jurybaserte delen av avstemmingen, bak Kias EV9 og vinneren BMW i5 M60 – begge langt dyrere biler enn Xpengs G9.

Nå ser det også ut til at merket endelig har fått løst leveringsproblemene med denne modellen, som var det som skulle til for å få litt mer fart på registreringsstatistikken og utleveringstakten.

Vår nylige test av modellen kan du sjekke ut i lenka nedenfor. I artikkelen kan du også se diverse videoer vi laget under testingen:

Test av Xpeng G9 Performance:

Luksus-flak eller luksus-flopp?

Viktig endring

Med Bilia bak rattet føles det kanskje tryggere for bilkjøpere å faktisk kjøpe Xpeng.

For nå er det klart at Bilia satser for fullt på Xpengs modeller i flere av deres lokasjoner i østlandsområdet. Samtidig trekker Xpeng seg ut av drift og service.

Test av Xpeng G3 Smart: Kunne nesten tro det var en Tesla

Det innebærer også at Xpeng trekker seg ut av driften av salgslokasjonen ved Bjørvika i Oslo, i tillegg til driften av merkets Service- og utleveringssenter på Lørenskog.

Disse anleggene vil fullt ut bli overtatt i form av en virksomhetsoverdragelse av Bilia.

FOKUS PÅ IMPORTØRROLLE: Sjefen i Xpeng Motors Norway, Claes Persson, er fornøyd med avtalen med Bilia.

– Denne endringen er viktig fordi den gjør at vi i Xpeng kan rendyrke rollen vår som importør og ha fullt fokus på våre oppgaver, der vi skal jobbe med å utvikle nettverket videre og bidra til å styrke agentene våre i deres jobb på veien fremover, sier sjefen i Xpeng Motors Norway, Claes Persson, i pressemeldingen som nettopp gikk ut i anledning denne nyheten.

Han påpeker at Bilia er en profesjonell aktør og er anerkjent for å ha de mest fornøyde kundene, ifølge Norsk Kundebarometer.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Har trua

– Vi vurderer Xpeng til å være et spennende bilmerke, med et betydelig potensial for fremtiden. Denne ekspansjonen markerer en stor satsing på merket fra Bilia sin side, hvor Xpeng med dette skal bli et betydningsfullt og stort bilmerke ved Bilia i Norge, sier administrerende direktør i Bilia, Frode Hebnes.

PEILING PÅ SALG OG SERVICE: Administrerende direktør i Bilia, Frode Hebnes, tilrettelegger for salg av Xpeng over hele Norge og Sverige.

Med utvidelsen av antall nye lokasjoner vil Xpeng være representert ved totalt elleve steder.

Nærmere bestemt i Halden, Lørenskog, Drammen, Skien, Arendal, Sandnes, Bergen, Trondheim og Tromsø, samt ved to lokasjoner i Oslo.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også