Hopp til innhold

Vulkan ladegarasje åpner for prøvedrift

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå tilbyr Oslo kommune i samarbeid med Fortum Charge & Drive gratis elbil beboerparkering med over 100 ladepunkter på Vulkan P-hus i Oslo. Det blir også gratis lading i en prøveperiode.

Gratis beboerparkering er tilgjengelig for alle elbilister og gjelder mellom 17:00 og 09:00 på hverdager, og 17:00 og 11:00 i helger og på helligdager. På dagtid gjelder vanlige parkeringssatser. Laderoperatøren Fortum Charge & drive leverer strøm til over 100 nye ladepunkter med Type 2-kontakt, og to hurtigladere.
Foto: Petter Haugneland / elbil.dev05.dekodes.no
I tillegg til over 100 fleksiladere er det også to hurtigladere på Vulkan ladegarasje.
Hurtigladerne er i full drift, og koster kr 2,50 pr minutt. Øvrige ladepunkter er i prøvedrift og er gratis i denne perioden. Det leveres 3,6 kW på ladepunktene. Frem mot sommeren vil det bli tilgjengelig 22 kW på samtlige punkter. Etter prøveperioden blir det betaling for lading og prisinformasjonen gjøres tilgjengelig av operatøren Fortum Charge & Drive fortløpende. Slik gjør du for å begynne å bruke Vulkan ladested: Last ned Europarks mobilapp. Beboerparkeringen er tilgjengelig under «Bestill parkeringsavtale» – velg «Beborparkering El bil Vulkan». Du får nå en parkeringsavtale som gjelder mellom 17:00 og 09:00 på hverdager, og 17:00 og 11:00 i helger og på helligdager. Start lading med ladebrikke fra Fortum eller Elbilforeningen, SMS eller Fortum App.