Hopp til innhold

Elektriske Volvo EX90 som fireseter: Vil noen kjøpe denne i Norge?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

GOD PLASS BAK: Ut med fem og inn med to. Bort med skia og inn med champagnen.

Volvo overrasket med en noe uvanlig limousine på Shanghai Motorshow.

Volvo viser sin store elektriske SUV, EX90, på Shanghai Motorshow – men man må åpne dørene og se inn i bilen for å få med seg deres aller siste nyhet.

VILLA FARRIS: Iskald leskedrikk står klar til å søles i de flotte ullsetene.

Fra sju til fire

For nå har Volvo lansert modellen Exellence.

Den kan slå an blant luksusorienterte kinesere. For der nede har fetisjen for god bakseteplass tvunget bilprodusenter til å lage lange versjoner av mange modeller vi bare har i vanlig størrelse her hjemme.

Et av de særere eksemplene var Audi A4 L.

SKÅL: Ekte tre, ull og krystall fra Sverige er på plass.

I Exellence har Volvo fjernet de fem bakerste setene i sjuseteren EX90 og erstattet dem med to kapteinstoler i ull – og en en romslig midtkonsoll med en vinkjøler i bakkant.

RULLENDE BAR: Flaskeholdere får ny betydning.

Full luksus

Setene er godt trukket tilbake og passasjerene kan legge seg godt bakover og strekke på bena i liggesetene, som har både støtte for leggene og fotskamler.

Selvfølgelig finnes massasje, og med krystallkula fra Orrefors kan du bestemme hvilke dufter som skal gjennomsyre luften i kupeen.

TOFARGET: Du kan få den i tofargekombinasjon. Ikke det vanligste valget i Norge.

Ekte tre og tomflasker

Trepanelene skal være ekte, men du får ikke skinn fra dyr i denne bilen. Det nærmeste du kommer er tomflasker som er bearbeidet til kunstskinnet Nordico.

PREMIERE: Bilen ble vist for første gang på Shanghai Motorshow denne uka.

Men de aller kuleste setene er ullsetene. Vi har sett det tidligere i blant annet V60. BMW hadde det også i i7-en vi testet tidligere i år. Se lenka nederst i denne artikkelen.

Vil du at omgivelsene skal se at du har kjøpt noe ekstraordinært, bestiller du totonelakk og spesialdesignede 22-tommers felger.

Volvo EX90 lansert:

Slik blir den, og her er prisene

Volvo EX90 Exellence bygger på samme teknikk som «folkemodellen», og får blant annet lidar som standard.

Om den i det hele tatt blir tilgjengelig i Norge vites ikke, men det er lite som tyder på at aktive nordmenn i det hele tatt er interesserte, for her er det helt umulig å slå ned seter eller få med seg ski.

Test av BMW i7 60:

Ny konge på veien

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også