Hopp til innhold

Vil ha deg ut av landet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: Fortum Charge&Drive

Fortum Charge&Drive har 2400 hurtigladere i Norge, men vil gjerne at flere norske elbilister krysser landegrensen – aller helst med Fortums egen Spotify-liste i bilen.

I sommer publiserer vi på Elbil.no en intervjuserie der de ulike hurtigladeoperatørene i Norge får gjøre opp status for egen satsing så langt. Sist ut er Annika Hoffner, daglig leder i Fortum Charge&Drive. – Hvordan ligger dere an med hurtigladerutbyggingen i Norge?  – Akkurat nå har vi cirka 2400 ladere i Norge. – Hva med lynladere? – Lynladere er viktig for å ta vare på muligheten til raskere lading som den nye generasjonen elbiler gir, og dermed også bidra til en mer positiv ladeopplevelse for elbilistene. Vi bygger stadig flere av dem i Norge. – Hvordan prioriterer dere servicefasiliteter ved ladestasjonene deres? – For mange kunder er viktig at det fins servicefasiliteter i nærheten av laderne, og mange av hurtigladestasjonene våre ligger derfor i nærheten av en restauranter, bensinstasjoner eller kjøpesentre. – Tar dere noen grep for å gjøre betalingsløsningene enklere, som for eksempel bankkortbetaling? 
Annika Hoffner. Foto: Privat
– Kundens opplevelse er ekstremt viktig for oss – vi vil at ting skal være enkelt og lettfattelig for kunden. Selv tilbyr vi betaling via appen vår, med RFID-brikke samt via SMS. Vi søker stadig nye måter å gjøre det enklere å være elbilist på, både når det gjelder betaling, men også andre ting som berører kundens helhetsopplevelse. – Er dere fornøyde med «oppetiden» for ladestasjonene deres? Og hva gjør dere eventuelt for å forbedre den?  – Vi har stort fokus på oppetid og arbeider kontinuerlig med å øke servicenivået ytterligere. Vi vil selvsagt at laderne alltid skal fungere og at kunden skal kunne lade uten problemer når de har kommet til en av våre ladestasjoner. Vi har et dedikert team som jobber med driften av nettverket vårt, og en god kundeopplevelse er vår høyeste prioritet. Kundeservicen vår er åpen 24/7 og kan alltid kontaktes om man likevel har problemer ved eller med ladestasjonen. – Norsk elbilforening mener at det årlig må bygges cirka 1200 nye ladere i Norge for å holde tritt med elbilveksten – hvor mange planlegger dere å sette opp de neste årene? – Vel, vi jobber kontinuerlig med å øke tilbudet vårt i takt med at det blir flere elbiler på markedet og behovet for ladetjenester øker. – Forventer dere økt trafikk nå i sommer – og er dere i så fall rigget for at flere drar på langtur med elbil?  – Vi merker at mange er på langtur med elbil i ferien, og det gleder oss stort. Ladenettverket vårt er størst i Norden, og vi og våre samarbeidspartnere er godt forberedt for alle elbilister som er ute på tur. – Hva er ditt beste elbilferietips? – Det beste tipset er å kjøre forsiktig og å ta pauser underveis. Og å høre på Spotify-listen til Fortum Charge&Drive. Og én ting til: Besøk gjerne de andre nordiske landene med elbilen. – Du er selv svensk, har du noen reisetips du vil dele med norske elbilister? – I Sverige vil jeg anbefale Österlen – hyggelig atmosfære og perfekt for en tur med elbilen!