Hopp til innhold

Var du på elbilferie i sommer? Da ønsker vi å høre hvordan du har hatt det! 

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOMMERGLEDE: Gaularfjellet kan by på nydelig utsikt for bilistene. Har du vært på tur i sommer? Bli med på vår nye spørreundersøkelse.

Delta i vår nye undersøkelse.

Før sommeren sa 61 prosent av norske elbilister at de skulle på sommerferie med elbilen sin. 54 prosent skulle på ferie i Norge. Dette betød at i overkant av 180.000 elbiler skulle ut på norske veier i sommer.   Nå lurer vi på hvordan det har vært å være på elbilferie. Hurtigladet du på tur? Var det ladekø? Din deltakelse i undersøkelsen vår hjelper oss i arbeidet med å sikre en god ladeinfrastruktur over hele Norge.   Svar på undersøkelsen her:
FERIE: På Tvinde camping i Voss med Tvindefossen i bakgrunnen.

Elbil og campingvogn

Elbilforeningens egen biltester har også vært på sommerferie med elbilen i år.  – Det ble enda en sommer med elbil og campingvogn på oss, inkludert seks fjelloverganger i Sør-Norge. Testrapporten kommer snart på elbil.dev05.dekodes.no, sier Ståle Frydenlund, seniorrådgiver/testansvarlig i Elbilforeningen.  Første del av ferien til Frydenlund kan du lese om her:  Se video: Kjører Norges vakreste med elbil og campingvogn

Snart valg

Om en måned går nordmenn til valgurnene for å velge hvem som skal representere dem på Stortinget. I en befolkningsundersøkelse gjennomført av Opinion for Norsk elbilforening svarte 75 prosent at de mener det er politikernes ansvar å sikre god ladeinfrastruktur over hele Norge.   LES OGSÅ: Slik er partienes elbilpolitikk

Elbilforeningen jobber for flere hurtigladere

I Elbilforeningens egen undersøkelse, Elbilisten 2021, svarte 48 prosent at de opplever ladekø av og til eller ofte.   – I dag er det ikke nok hurtigladere i Norge. Utbyggingen skjer for sakte. I 2025 skal alle som kjøper ny bil velge elbil. Hvis elbil skal bli for alle, er vi nødt til å ha på plass et tilstrekkelig ladetilbud, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.  

Elbilforeningen mener: Derfor trenger vi enklere lading