Hopp til innhold

Ukas #elbilnyheter uke 48

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ta en titt på ukas elektriske nyheter.

Ny utslippsskandale for ladbare hybrider

Transport & Environment annonserte denne uken resultatene fra en utslippstest som har blitt gjennomført på tre nye ladbare hybrider. Disse viser at med fullt batteri har BMW X5, Volvo XC60 og Mitsubishi Outlander 28-89 prosent høyere utslipp av CO2 enn hva selskapene selv reklamerer med. På tomt batteri var utslippene tre til åtte ganger høyere enn offisielle tall. Seniordirektør i Transport & Environment, Julia Poliscanova, sier at ladbare hybrider er falske elbiler, bygget for testing i laboratorium og skattefritak, ikke kjøring. Les mer om testresultatene her.

G.M. satser på elektrifisering

General Motors sier de ikke lenger vil støtte president Trumps juridiske kamp for å oppheve Californias strenge økonomiske regler på drivstoff, og signaliserte at de var klar til å samarbeide med kommende president Joseph Biden for å redusere utslipp fra biler og lastebiler. Les mer om saken her.

Nå blir halvparten av bybussen i Drammen elektriske

Mandag 30. november starter Brakar utrullingen av nye elektriske busser. Dermed vil snart 52 prosent av bybussene i Drammen være elektriske. Totalt er det 22 nye elbusser som skal fases inn mellom 30. november og 4. januar. Støtte fra Enova er blant faktorene som har gjort satsingen på elbussser mulig. Les mer om saken her.

EU sier det kan være selvforsynt med elbilbatterier innen 2025

EU-kommisjonens visepresident, Maros Sefcovic, sa denne uken at EU kan klare å produsere batterier nok til å møte behovene til unionens bilindustri uten å importere battericeller. I dag produserer Kina over 80 prosent av verdens litium-ionbatterier, men Europas kapasitet er forventet å vokse raskt. Les mer om batteriproduksjon i EU her.

Tesla kaller tilbake biler i Norge

Onsdag denne uken tilbakekalte Tesla i USA 9.500 biler. Bilene er tilbakekalt fordi det er kosmetiske deler i taket som kan løsne ettersom det ikke er godt nok festet. Også biler i Norge blir tilbakekalt. Først og remst gjelder dette Model X produsert før august 2016. Les mer om saken her.