Hopp til innhold

Storbyene får 70 nye hurtigladestasjoner i høst

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: ABB

Vestlandsbastion satser hardt på hurtigladere i Trondheim, Bergen, Oslo og Stavanger i løpet av de neste månedene.

Energiselskapet BKK samarbeider med strømleverandøren Lyse i Stavanger, og har til nå hatt de fleste av sine ladestasjoner på Vestlandet. Nå satser selskapet i samarbeid med teknologileverandøren ABB i større skala også utenfor BKKs tradisjonelle geografiske nedslagsfelt.

Ambisjon: Størst på elektrifisering

I løpet av høsten skal ABB levere cirka 70 hurtigladere til BKK og Lyse for installasjon i Norges fire største byer: Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger. – BKKs ambisjon er å bli størst på elektrifisering i Norge. Vi vil stimulere til det grønne skiftet og satser derfor ambisiøst på å være godt representert med elbillading i norske byer og i stadig flere fylker, sier Odd Olaf Askeland, leder for elbillading hos BKK i en pressemelding. Totalt vil dermed BKK og Lyse ha 220 ABB-produserte hurtigladere i Norge når de nye laderne forhåpentlig er på plass i løpet av høsten, og medlemmer av Norsk elbilforening vil selvsagt kunne bruke Elbilforeningens ladebrikke på alle disse stasjonene. 

Både hurtigladere og lynladere

60 av de nye blir hurtigladere på 50 kilowatt. I tillegg utvider BKK med 10 nye lynladere som kan lade med 350/175 kW. Disse kan potensielt lade batteriene inntil syv ganger så raskt som konvensjonelle hurtigladere, selv om reell ladehastighet alltid vil være avhengig av de ulike elbilmodellenes spesifikasjoner. – Vi ønsker selvsagt alle nye hurtigladestasjoner hjertelig velkommen, og økt konkurranse på dette feltet vil etter alt å dømme være godt nytt både for elbilistene. Elbilsatsingen bidrar både til kutt i klimagassutslipp og bedret luftkvalitet i disse byene, kommenterer Unni Berge, kommunikasjonsleder i Norsk elbilforening.  Fornøyd er også Gøran Salomonsen, leder for elektrifisering ved ABB i Norge: – Vi er stolte over å samarbeide med BKK, som nå akselererer bærekraftig biltrafikk i Norge.