Hopp til innhold

Stellantis med batteribytte: Full på fem minutter

ENKELT: Ample bygger stasjonen på tre dager og er ansvarlig for batteriene. Systemet kan knyttes til alle typer biler.

Nei, vi snakker ikke om julebord, men om batteribytteselskapet Ample, som har gjort avtale med bilgiganten Stellantis om raske batteribytter for elbil.

Ample er et oppstartselskap fra San Francisco som satser på batteribytte for elbiler.

Dette lyder kjent, tenker du? Men Ample har ikke tenkt i samme retning som Nio, nemlig at privatkundene raskt skal få mer rekkevidde ved å kjapt bytte ut elbilens batteri.

Retter seg mot næringslivet

Nei, Ample tenker mer på bildelingsbiler, firmabilflåter, budbiler og autonome kjøretøy.

Tenk deg biler som kjøres mye, der det er vanskelig å planlegge for lading underveis. Tanken er altså at ansatte ikke skal trenge å bruke arbeidstid på å lade bilen.

Selskapet tilbyr komplette batteripakkeløsninger i forskjellige størrelser som erstatter bilens originale batterier – og tar hånd om produksjon, kontroll, utskiftning og resirkulering av disse.

Man skal også kunne bytte batteristørrelse underveis.

FIAT FØRST: Foreløpig har Ample fiflet med 500 og Jeep Avenger.

De har også enkle batteribyttestasjoner med takoverbygg, som er svært enkle å sette opp og skalere opp i antall etter behov.

Det kreves lite anleggsarbeid til montering. Stasjonene skal kunne settes opp på tre dager.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Ample planlegger og drifter installasjonen. Kunden betaler ikke noe på forhånd og betaler bare for størrelsen på batteriet og energien de bruker. Og kunden kan bruke hvilken som helst stasjon, ikke bare den som de får montert hos seg selv.

Test av Jeep Avenger:

Elektrisk cowboy

Samarbeid med Stellantis

Selskapet har allerede et samarbeid med den foreløpig lille bilfabrikanten Fisker. De har bare en modellepå markedet.

Nå har Ample derimot fått en fot innenfor det gigantiske selskapet Stellantis, noe Stellantis selv meddeler i en pressemelding.

Test av nye Fiat 500: Sjarmklump med rekkevidde

Fordelen med det er at mange av deres bilmerker (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, RAM, Vauxhall, og Toyota på varebiler) er godt representert hos bilutleieselskaper og i firmabilmarkedet.

Ikke minst har de varebiler i alle størrelser og snart svære pickuper, som egner seg godt for konseptet.

Foreløpig testes systemet ut med de to små søte bilene Fiat 500 og Jeep Avenger – to biler som for øvrig ikke er bygget på samme plattform.

Første steg er å starte i Madrid med 100 eksemplarer av Fiat 500 allerede neste år. Det vil skje under deres bildelingsselskap Free2Move.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også