Hopp til innhold

Dette må du vite før du drar på elbilferie til Sverige og Danmark

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strand i danmark

Elbilferie blir stadig mer populært, men det lønner seg å planlegge litt før du krysser grensa fra elbilvennlige Norge.

For å hjelpe deg litt på vei har vi laget en oversikt over noen av de viktigste tingene du bør tenke på før du tar på deg solbrillene og kjører avgårde!

1. Planlegg turen 

Å planlegge turen på forhånd, sparer deg for tid og unødvendig stress. Last ned ElbilAppen med ladekart og ruteplanlegger for elbil, og planlegg reiseruten med ladestopp i forkant.

Du er forberedt på det meste om du også finner alternative ladepunkt, eller en alternativ rute, i tilfelle ladekø eller defekte ladere.

2. Få oversikt over selskapene som tilbyr lading

I likhet med Norge, er det mange ladeselskap i Sverige og Danmark  du kan benytte deg av, og selskapene bruker ulike betalingsløsninger. Noen ladeoperatører krever at du bestiller ladebrikke/ladekort på forhånd, mens andre har egne appløsninger, eller begge deler.

Under finner du en oversikt over de vanligste ladeselskapene i Sverige og Danmark. Vår blå ladebrikke fra Ladeklubben kan du bruke hos de fleste. Den er forhåndsregistrert, det eneste du trenger å gjøre er å legge til bankkortet ditt. Med den blå ladebrikken har du ikke behov for så mye planlegging i forkant.

Ladeklubben er åpen!

Nå har vi en brikke med automatisk tilgang til Recharge, Kople og Ionity i Norge, samt over 275.000 ladepunkter i Europa. All lading skjer via en app, en brikke og en regning!

3. Sjekk om du kan lade der du overnatter

Lad elbilen mens du sover. Stadig flere hoteller tilbyr lading og det er perfekt å starte dagen med fulladet batteri. Flere kjøpesentre, restauranter og andre fasiliteter har også lademuligheter til sine gjester.

4. Du har behov for to kabler

Det er lurt å ta med kabel for saktelading (stikkontakt) og kabel for normallading (type 2). Du trenger ikke en egen kabel for hurtiglading, der er kabelen allerede fastmontert på hurtigladeren.

Disse ladeselskapene kan du bruke med Ladeklubben i Sverige og Danmark

Har du Elbilforeningens blå ladebrikke kan du lade hos disse ladeselskapene straks ditt betalingskort er registrert i Ladeklubben:

Sverige

Danmark

Andre ladeselskap i Sverige og Danmark

Disse ladeoperatørene har foreløpig ikke åpnet sitt nettverk for Ladeklubben og du må bruke andre apper eller registrere deg med Elbilforeningens svarte ladebrikke om du har den fra før.

I tillegg har Tesla sitt eget ladenettverk med superladere som kun fungerer for Tesla. Men de tester ut åpning for flere bilmerker i utvalgte land, deriblant Sverige.

God elbilferie!

Du kan laste ned ElbilAppen for enklere tilgang på din mobil. Er du medlem i Elbilforeningen får du digitalt medlemskort og andre medlemsfunksjoner.

Trykk her for å få kartet i fullskjerm