Hopp til innhold

Posten fikk de første store elvarebilene fra Volkswagen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fire første utgavene av den store elvarebilen Volkswagen e-Crafter gikk til Posten. Nå frakter de julepost i Oslo-området.

Større elvarebiler har vært mangelvare så langt, og Norsk elbilforening har etterlyst mange flere alternativer for å øke appellen i markedet. I september prøvekjørte vi nettopp e-Crafter i Hamburg, for å gi en nærmere beskrivelse av nyheten, og tre måneder senere er altså de første på plass i Norge. Overleveringen av de fire første var naturligvis stas – både for leverandøren Volkswagen Nyttekjøretøy og kunden Posten Norge. Sistnevnte har lenge vært i front på å ta i bruk nullutslippsalternativer. – Posten har som mål å benytte kun fornybare energikilder i biler og bygninger innen 2025. De fire e-Crafterne som nå settes i drift, er de første av mange slike biler som vil komme for at vi skal nå det målet, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge i en pressemelding.

Vil være best også på elvarebil

I forrige uke var det ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) registrert totalt 12 e-Craftere i Norge, av totalt 9.656 varebiler fra Volkswagen Nyttekjøretøy så langt i 2018. Merket er klar markedsleder på varebil i Norge, med 28 prosent av alle salg i år, men inntil nå har det vært null elektrisk. De fleste har gått på diesel.
– Vi har som mål å elektrifisere de 22 rutene i Oslo innen 1. kvartal 2020. e-Crafterne skal betjene Oslo-rutene og ha base på Alnabru, sier distriktssjef Lars Veder (midten) sammen med postbud Anne Bente Lier og Håkon Wirak, direktør i Volkswagen Nyttekjøretøy. (Foto: Aleksander Alnes / Posten)
– Dette er starten på en ny æra for oss med leveranser av elektriske varebiler, og vi er sikre på at elektriske varebiler blir en vesentlig del av vår fremtidige produktportefølje, sier direktør i Volkswagen Nyttekjøretøy, Håkon Wirak. – Med e-Crafter vil flere kunne kjøre rent elektrisk også i varetransport, og vi er både takknemlige og stolte over å få levere e-Crafter til Posten. De er den første norske kunden som får overlevert vår helt nye elektriske varebil og starte vår «elektriske reise».

Skal levere stort og smått i Oslo

Eckhoff opplyser at Posten Norge i dag har 600 varebiler av samme størrelse på landsbasis, men de går på fossilt drivstoff. Nå starter overgangen til nullutslipp også for de store. – Vi har lenge ventet på at også store varebiler får god nok batterikapasitet, og er glade for at Volkswagen og Harald A. Møller nå har levert de første. Vi er avhengig av bilprodusentene for å kunne innføre konkurransedyktige nullutslippsløsninger så raskt som vi ønsker, sier Eckhoff. Postens fire Volkswagen e-Craftere skal levere store og små pakker i Oslo sentrum, og den jobben startet elvarebilene på i slutten av forrige uke.