Hopp til innhold

Elbillading ved flyplassene: Er det greit å la elbilen stå på ladeplassen over lang tid?

FRITT FREM? Hvor lenge er det greit å oppta en ladeboks ved en flyplass? Foto: Gunstein Myhre/Mer

Er det innafor å la bilen okkupere laderen på flyplassen i ukesvis? Se hva ladeselskapet som har ansvaret for lading ved norske lufthavner svarer.

Se for deg at årets drømmeferie er booket. Du skal være borte i lang tid og glemme alt kjas og mas, men så må du jo tilbake igjen en gang.

Parkerer du bilen på flyplassen er det jo praktisk at den er ladet opp når du kommer tilbake, men er det greit at den står og opptar en ladeplass helt til du er tilbake?

Snart kommer de rimelige bilene – sjekk hva du kan vente deg her:

Disse elbilene havner under 300.000 kroner

Vi setter over til Mer

Dette er en del av det vi refererer til som destinasjonslading, altså lading på ved et reisemål, enten det er ved en fornøyelsespark, et hotell eller en flyplass.

Sistnevnte skiller seg klart ut, siden man da gjerne blir stående parkert i flere dager, om ikke uker av gangen, og bilen vil være fulladet lenge før du er tilbake.

Men er det greit at du står der og opptar en ladeplass så lenge?

Vi har spurt ladeselskapet Mer, som nå drifter ladetilbudet ved norske flyplasser, om hva de mener om saken.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Slapp av og nyt ferien

Ladeselskapet Mer annonserte for noen uker siden at de blir leverandør av både hurtiglading og normallading – som vi altså snakker om her – på Avinors flyplasser.

Ladeselskapet Mer har skrevet milliardavtale med Avinor:

Skal levere lading ved 42 norske flyplasser

Vi spurte Tone Tversland, markeds- og kommunikasjonssjef i Mer, om deres syn på saken.

– Hvis det er behov for å fylle batteriet, oppfordrer vi selvfølgelig våre kunder til å benytte seg av normallading på lufthavnen, uavhengig av hvor lenge de planlegger å være borte, sier Tversland.

Sett bilen til lading og nyt ferien, med andre ord.

IKKE NOE PROBLEM: Markeds- og kommunikasjonssjef i Mer, Tone Tversland, ser ikke noe galt i at du blir stående lenge på flyplassen. Foto: Mer

Tversland opplyser også om at Mer, i samarbeid med Avinor, vil tilpasse seg behovet for ladere ved den enkelte lufthavn.

I klartekst betyr det at ladeanleggene kan oppskaleres hvis etterspørselen tilsier det.

Droppe flyturen og holde deg på fire hjul når du skal feriere? Da kan du sjekke ut denne linken når du tar med elbilen til utlandet.

Dette bør du tenke på når du skal på elbilferie i utlandet

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også