Hopp til innhold

Nyskilt og ledig: Disse bilskiltene er up for grabs …

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klar for et personlig skilt til elbilen din, men sliter med å komme på noe artig? Her er noen forslag som fort kan bli dine. Vær så god!

Siden 15. juni 2017 har du kunnet søke om personlige bilskilt med din egen bokstav- og tallkombinasjon. (Det MÅ ikke nødvendigvis være en kombinasjon, men kravet er at det må være minimum to og maks sju tegn, og spesialtegn er ikke godtatt.) Obskøniteter, referanser til ulovligheter og andre støtende eller upassende meldinger, vil heller neppe passere veimyndighetenes sensur. Men det er fortsatt lov å være småfrekk, morsom eller smart.

I godt selskap

Elbilforeningen har tidligere skrevet om hvordan morsomme personlige bilskilt pryder norske elbiler. Som denne artikkelen illustrerer, er det åpenbart at norske elbileiere er glade i humor, ordspill og referanser til elbilens egenart: 4GETOIL, ELEGANT, NIXNOC, EL4EVER og muligens ELVETE er eksempler på dette som alle skal være å finne på en norsk elbil i dag. Andre varianter er CO2ZERO, LOLOIL, EDAMP, ECO, GOGREEN, ZEROCO2, TNKNYTT, LOLGAS, RØYKFRI, SPARSOM og GRØNN.

Opptatt moro

Artig? Inspirerende? Vel, problemet er jo at disse eksemplene allerede er opptatt. Den gode nyheten er at vi har tatt en høyst intern brainstorming på gode og kanskje mindre gode, personlige elbilskilt – og samtidig sjekket at ingen allerede har forsynt seg med dem. For moro skyld gjentok vi samme prosess for noen forslag vi mente kunne være passende skilt for ihuga fossilbilister. (Og under søkeprosessen har undertegnede stadig måttet erklære – og utallige ganger måttet forsøke å motbevise – at han ikke er en robot. Grunnen til at listen under ikke er mer utfyllende, er at Elbilforeningens skribent til slutt ga etter for presset og maskinerklærte seg – se skjermdumpen til venstre for å se øyeblikket det skjedde.) 

Dette er ledig på (elbil-)markedet

Ja, disse personlig bilskilt-alternativene er faktisk i skrivende stund up for grabs:

I grenseland

Ja, forresten, apropos elbilfordeler – når vi søker på «MVAFRI», får vi følgende melding: Altså er det håp i hengende snøre for at du kan kapre denne om du prøver igjen om noen uker. Og selv om MOMSFRI vil være en nærliggende variant, får vi av en eller annen grunn følgende melding når vi prøver oss på denne: «Tegnkombinasjonen oppfyller ikke kravene. Prøv en annen kombinasjon.»

Bill. mrk: Ledig for fossilbilister

Hvis du nå fortsatt har fossilbil, og ønsker å pimpe opp doningen med et symptomatisk bilskilt, er også disse alternativene i øyeblikket ledige på Statens vegvesens åpne skiltmarked: Her kan du selv se om en personlig bilskilt du vurderer er ledig – og eventuelt søke om rettigheten til det.

Dine forslag under?

Inspirert og lykkelig? Klar til å bestille? Vær så god, det var så lite. Har du selv noen gode skiltideer du ikke kommer til å bruke? Da kan du gjerne bruke kommentarfeltet under! PS: Prisen for et personlig bilskilt er 9.000 kroner, men da har du til gjengjeld betalt avgiften i ti år. Overskuddet fra skiltsalget er for øvrig øremerket ekstraordinære trafikksikkerhetstiltak som vil fordeles rundt i landet, så denne moroa kan du koste på deg med god samvittighet. PSS: Et lite tilbakeblikk på robotproblematikken, som du nok selv vil stifte bekjentskap med om du begynner å søke i vilden sky på Vegvesen.no: Kan kanskje dette bilskiltet være ledig til bruk i kommende tider med autonome biler? Greit, da kan ikke bilen din registreres som robot. Men ifølge Statens vegvesen kan nok fortsatt du være en. PSST… Og til deg, kjære nybakte Audi-eier med nyslanket lommebok: ETRON er dessverre opptatt.