Hopp til innhold

Satser mer på batteribyttestasjoner: Nio vil produsere i Europa

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

BATTERIBYTTE: Nio skal produsere batteribyttesystemer i Europa.

Den kinesiske bilprodusenten planlegger å åpne sin første fabrikk utenfor Kina allerede i september.

Anlegget ligger i Pest i Ungarn og vil utvikle og produsere kraftprodukter som batteribyttestasjoner for å betjene europeiske brukere, sa Nio i en uttalelse sent fredag for en uke siden.

Åpnet storstua og slapp prisene:

Billigst å leie batteriet på nye NIO ES8

Nio vil fremskynde byggingen av batteribyttestasjoner i Europa med sikte på å utvide salget av biler i Tyskland, Nederland, Sverige og Danmark i andre halvår i år.

Selskapet samarbeider også med oljegiganten Shell for å bygge batteribyttestasjoner globalt, og starter med Kina og Europa i år, ifølge Nio. Shell vil åpne ladenettverket i Europa for Nio-brukere.

Skal etablere 20 stasjoner i løpet av 2022:

Nå åpner Nio den første batteribyttestasjonen i Norge

Nio begynte å sende sine ES8-er til Norge i 2021 og har åpnet et showroom i Oslo. Den første batteribyttestasjonen utenfor Kina foreløpig, er oppført på Shell på Lierstranda.

Nio planlegger å etablere 4000 batteribyttestasjoner over hele verden, en fjerdedel av dem utenfor Kina.

Dette er Nio

  • Nio ble grunnlagt i november 2014 som et globalt elbilselskap og har over 7000 ansatte verden over.
  • De har egne sentre for forskning og utvikling, design og produksjon i Shanghai, Beijing, San Jose, München, London og seks andre lokasjoner.
  • I 2016 presenterte NIO en av de raskeste elektriske bilene i verden. EP9 satte banerekord for et elektrisk kjøretøy på velkjente Nürburgring og tre andre kjente baner.
  • I 2017 avduket NIO sin visjonsbil EVE og kunne samtidig kunngjøre at NIO EP9 satte en ny verdensrekord for et selvkjørende kjøretøy ved Circuit of the Americas.
  • I juni 2018 startet de å levere flaggskipet – SUVen ES8.
  • I mai 2019 rullet de ut den mest aktuelle bilen for Ola og Kari: ES6 – en femseters SUV med god kapasitet. Den har en rekkevidde på 610 km med 100 kWh batteri (målt etter NEDC-metoden).

Får over 600 hestekrefter:

Her er Nios nye suv – ES7

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også