Hopp til innhold

Ny batteriteknologi allerede i år: Nio først med faststoffbatterier?

FØRST? Mange snakker om faststoffbatterier i 2024 og 2025. Skal vi tro Nio, lanserer de den revolusjonerende batteriteknologien allerede i år.

Nio hevder de er klare til å installere 150 kWt faststoffbatteri i bilene sine allerede senere i år.

Mange har snakket om en elbilrevolusjon når solid state-batteriene, eller faststoffbatteriene, kommer. Revolusjonen starter nå.

Kinesiske Nio hevder at de, helt ifølge planen, er klare til å tilby 150 kWt faststoffbatteri i sine elbiler allerede fjerde kvartal i år. Det har selskapet lovet i et intervju med den statseide mediestedet Securities Times.

Åpnet storstua og slapp prisene:

Billigst å leie batteriet på nye NIO ES8

Batteriet skal ifølge artikkelen ha en energitetthet på 360Wt per kilo. Batteriet i en tesla Model 3 Long Range har til sammenligning en energitetthet på 150. Det vil si over dobbelt så mye effekt pr. kilo batteri.

Batteriet vil være tilgengelig som en mulighet i alle selskapets elbiler som en følge av deres batteribyttefilosofi.

Prøvekjørt: Nio ES8

Du store kineser!

ES8, som foreløpig er den eneste bilen de selger i Norge, vil få en rekkevidde på 800 kilometer med det nye batteriet. Den mindre SUVen ES6 vil kunne kjøre 900, og ET7, som ble vist i Norge i fjor vil få en rekkevidde på over 1.000 kilometer, men det er ifølge NEDC-standarden, som er noe snillere enn WLTP.

Europapremiere på nye NIO ET7

Denne får 1000 km rekkevidde – om ett år

Nio har ikke opplyst om hvem som bygger batteriene, men produsenten WeLion New Energy sa allerede 9. juni i fjor at de planla å lage et faststoffbatteri med kapasitet på 150 kWt, og med energitetthet på 360 Wt per kilo.

Uvisst når vi får dem i Norge

Ingen i Nio Norge har vært tilgjengelige for svar på når vi får disse batteriene her hjemme. Vi vet heller ikke når lansering av flere bilmodeller er planlagt her hjemme.

Får over 600 hestekrefter:

Her er Nios nye suv – ES7

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også