Hopp til innhold

Nå tilbyr Elbilforeningen veihjelp 

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: Viking

Medlemmene i Norsk elbilforening har etterlyst det lenge, og nå er tilbudet på plass: Markedets beste medlemstilbud på veihjelp. 

– Medlemstilbudet om veihjelp gjelder uavhengig av hva slags bil du kjører, elbil, bensin- eller dieselbil. Vi organiserer mennesker, ikke biler. Målet er likevel at elbilen skal bli det åpenbare valget for alle, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.
Christina Bu. Foto: Norsk elbilforening
Medlemstilbudet på veihjelp, følger altså personen, ikke bilen. Et medlem som har bestilt denne medlemsfordelen, har altså krav på veihjelp uavhengig av hvilket kjøretøy som trenger hjelp eller hvem som eier det, eller om medlemmet er fører eller passasjer. Forutsetningen er at kjøretøyet må benyttes til privat bruk, yrkeskjøring dekkes ikke. Avtalen om kjøp av veihjelp for Elbilforeningens medlemmer er framforhandlet med Viking redningstjeneste. Prisen for veihjelp i 12 måneder blir 400 kroner, og forutsetter altså medlemskap i Norsk elbilforening.  Prisen for medlemskap i Elbilforeningen er 475 kroner i året. Her kan du lese mer om hva Elbilforeningens veihjelpsavtale dekker  

Ekstra godt familietilbud

Men hvis flere i husstanden vil være medlem, koster det bare 150 kroner per ekstra husstandsmedlem – og da koster veihjelpspakken for husstandsmedlemmet kun 160 kroner. – Dette er rett og slett svært gunstige priser, og vi er godt fornøyd med avtalen vi har landet med Viking, sier Trond Iversen, leder for marked og partnersamarbeid i Norsk Elbilforening.  Elbilforeningen er i kraftig vekst og har nå over 75.000 medlemmer. Det har vært en fordel når avtalen ble forhandlet frem. – Styrken i at elbilistene er organiserte gjør at vi har kunnet framforhandle markedets gunstigste medlemstilbud på veihjelp. Medlemsundersøkelser viser at dette tilbudet er etterlengtet, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen.

Lang erfaring med elbil

Bu er godt fornøyd med at valget falt på nettopp Viking, som er Norges største assistanseselskap, og som har lang erfaring med elbil.
Sjur Jensen Bay. Foto: Viking.
– Veihjelp utføres døgnet rundt i hele Norden og i de fleste land i Europa, og Viking ser frem til å gi medlemmene i Norsk elbilforening trygghet når uhellet er ute, sier Sjur Jensen Bay, markedsdirektør i Viking.  Medlemstilbudet om veihjelp ble lansert i forrige uke, og pågangen har vært stor: – Mange medlemmer har allerede bestilt veihjelp, forteller Trond Iversen i Elbilforeningen. Likevel forventer han at pågangen vil bli enda større fremover, når flere oppdager hvor gunstig tilbudet er. – Vi nærmer oss ferietid, og for dem som skal på bilferie er det spesielt godt å ha veihjelp som dekker ikke bare Norge, men også de fleste land i Europa, sier Iversen.

Tom for diesel – hjelp via Elbilforeningen

Ferske resultater fra undersøkelsen Elbilisten 2019 viser at bare tre prosent av de som kjører elbil har opplevd å gå tom for strøm det siste året, men at halvparten har vært opplevd at det har vært nære på. Dette er en av mange situasjoner der veihjelp kan gi økt trygghet.
Trond Iversen. Foto: Norsk Elbilforening
– Går du tom for strøm i Norge, får du frakt til nærmeste hurtiglader innen 20 kilometer, opplyser Trond Iversen. Andre situasjoner kan være punkteringer, hjelp ved tyveri, brann, utforkjøring eller kollisjon – eller du trenger bistand med opplåsing ved defekt, mistet eller innelåst nøkkel. Du kan til og med gå tom for diesel, siden veihjelpen følger medlemmet, ikke bilen – og du fint kan være medlem selv om du kjører fossilt når du måtte trenge hjelp. – Det ironiske er at hvis du kjører fossilbilen din tom for drivstoff, kan du nå altså få veihjelp via Elbilforeningen om du som medlem har bestilt veihjelpspakken, humrer Iversen. – Og igjen, husk at du får hjelp enten du kjører leiebil i Italia, sitter på med svigerfar over Hardangervidda eller om du kjører til jobb med din egen bil, avslutter han.

Fakta, Elbilforeningens medlemstilbud om veihjelp:

I tillegg til hjelp på stedet, kan du også få: