Hopp til innhold

Nå kan Tesla Model 3 få tilhengerfeste

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har vært stor etterspørsel etter tilhengerfeste fra norske kunder, og vi er glade for å kunne imøtekomme denne interessen.

Det sier kommunikasjonssjef i Tesla, Even Sandvold Roland, i en melding tirsdag morgen. Ikke minst har Norsk elbilforening vært tydelig – i mange år – på at moderne elbiler bør få mulighet for tilhengerfeste. Jaguar er blant produsentene som har fulgt vår anbefaling. Bekreftelsen kom fra Tesla natt til tirsdag, etter at det i lang tid har vært spekulasjoner rundt hvorvidt utstyrstillegget skulle komme.

Ettermontering blir ikke mulig

Sandvold opplyser at det originale tilhengerfestet koster 8.300 kroner. Maks tilhengervekt blir 910 kilo, og tilhengerfestet tilbys kun som fabrikksmontert utstyr på biler som bestilles fra i dag. Det betyr dessverre at de snaut 7.000 bilene som allerede er levert i Norge ikke kan få det ettermontert, og Tesla viser til europeiske regler som årsak til at utstyrstillegget kun gjelder nye bestillinger. – Mange skulle nok ønske at de hadde fått dette valget på et tidligere tidspunkt, for det er liten tvil om at et tilhengerfeste øker nytteverdien av bilen. Nå er det på tide at øvrige merker som har gitt hint om tilhengerfeste på sine elbiler, som Kia og Hyundai, bekrefter at det blir en realitet også hos dem, sier seniorrådgiver og testansvarlig Ståle Frydenlund i Norsk elbilforening. Utstyrstillegget gjelder Model 3 Standard Range Plus, Model 3 Long Range AWD og Model 3 Long Range RWD.