Hopp til innhold

Nå blir det halv pris også på fylkesvegferjer

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal du på elbiltur i ferien? Fra 1. juli blir det maks 50 prosent av normaltakst uansett hvilken fylkesvegferje du reiser med.

Tidligere i år ble den gamle elbilfordelen med gratis elbil på riksvegferjer erstattet med en regel om halv pris, både på enkeltbilletter og verdikort/ rabatter. Fra 1. juli skal dette også gjelde for fylkesvegferjer, uansett hvor i landet du reiser. Et likt prissystem for riks- og fylkesvegferjer er mer forbrukervennlig og enkelt å forholde seg til, og Norsk elbilforening er glad for å kunne melde at dette nå er på plass – både av hensyn til ferie- og hverdagsreiser. I Kommuneproposisjonen 2019 skriver nemlig regjeringen følgende: «For å gi forbrukere større forutsigbarhet om nullutslippskjøretøyfordelene framover, innføres følgende nasjonale regel, med virkning fra 1. juli 2018», gjennom et rundskriv til fylkeskommunene:
«Nullutslippskjøretøy skal ikke betale mer enn maksimalt 50 prosent av takstene for tilsvarende stort konvensjonelt kjøretøy på ferje. Taksten for nullutslippskjøretøy skal kunne rabatteres med ulike rabattordninger på lik linje med konvensjonelle kjøretøy.»
Regjeringen melder i samme dokument at de skal presentere nye regler for innføring av maksimalt halv pris for parkering av elbiler og bompasseringer i løpet av andre halvår 2018. PS. Hovedbildet er tatt på ferjestrekningen mellom Isane og Stårheim, som er del av fylkesvei 614 gjennom Bremanger kommune i Sogn og Fjordane.