Hopp til innhold

Aviloo-batterihelsetest

Nå er Aviloo-batterihelsetest tilgjengelig på alle Viking-kontrollstasjoner i Norge.

Med Aviloo-batterihelsetest kan du få sjekket om batteriet i din elbil yter som forventet. Enten du skal kjøpe eller selge elbil, eller kanskje du bare er nysgjerrig kan en test av batterihelsen (SoH) være et fornuftig valg. Bli medlem i dag for å benytte deg av våre medlemsfordeler!

Medlemspris på Aviloo-batterihelsetest

Medlemmer av Norsk elbilforening får en gunstig pris på Aviloo-batterihelsetest.

Pris for medlemmer: kr. 1 249,-

Veiledende pris: kr. 1 599,-

Ikke medlem? Bli medlem og få medlemspris på Aviloo-batterihelsetest allerede i dag!

Så enkelt gjør du det

  1. Velg din elbil på bestillingssiden og reserver et tidspunkt på nærmeste utleveringssted for oppkobling av Aviloo-boksen.
  2. På valgt lokasjon får du utlevert Aviloo-boksen, som du enkelt kobler til OBD-porten på bilen din slik at den er klar for testing. Våre partnere hjelper deg dersom du skulle ha vanskeligheter med tilkobling.
  3. Lad bilen til 100%. Start testen på mobil, via lenken du har fått på e-post. Du blir så guidet gjennom prosessen på en enkel og intuitiv måte.
  4. Kjør bilen fra 100% til 10%. Dette har du opptil 7 dager på deg til å gjøre. Når testen er gjennomført får du tilsendt ditt batterisertifikat innen 2 dager.
  5. Lever tilbake Aviloo-boksen når som helst innenfor utlånsperioden på 7 dager. Dersom du bruker hele utlånsperioden på å kjøre testen, kan du levere boksen neste virkedag.

Kort om batterihelsetesten

Aviloos batterihelsetest måler helsetilstanden (SoH – State of Health) i elbilens fremdriftsbatteri. Ved å måle dette vil du få en uavhengig og objektiv vurdering av batteriets tilstand. Batteriets helsetilstand gir deg en indikasjon på hvor mye rekkevidde du får ut av bilen din, kontra hva som ble lovet når den var ny.

I første omgang undersøker testen alle de tekniske detaljene til batteriet i elbilen din. Deretter blir batteriet kontinuerlig analysert underveis på din testtur. Resultatet regnes frem ved hjelp av innovative algoritmer, og du får et svar på helsetilstanden til din elbils batteri.

Aviloos målemetoder og analyseprosesser er offisielt sertifisert av TÜV Østerrike.

Aviloo boks

Hvorfor ta en batterihelsetest?

Batteriet utgjør store deler av verdien til en elbil. Derfor er det naturlig å få sjekket batterihelsen til din elbil. Ved å ta en batterihelsetest får du fasiten på hvor god tilstand batteriet ditt er i.

Batterihelsetesten resulterer i et batterisertifikat som gir en objektiv og uavhengig uttalelse om din elbils batteri. Det er derfor spesielt godt egnet til bruk ved kjøp og salg av brukt elbil, og er en gjensidig trygghet for både kjøper og selger. I tillegg vil det gjøre positive utslag på salgssummen dersom batteriet er i spesielt god stand.

Du kan også bruke batterihelsetesten til å sjekke din elbils batteri når du nærmer deg garantiutløp, eller om du bare lurer på hvorvidt du får like mye ut av batteriet som produsentene lover.

Hvilke biler støttes?

Batterihelsetesten fra Aviloo støtter en rekke av de mest populære elbilene i Norge. Det jobbes kontinuerlig med å legge til nye merker og modeller. Alle elbiler som støttes i testen har vært gjennom nøye testing, slik at ditt resultat skal bli så presist som mulig.

Aviloo vil i samarbeid med Norsk elbilforening jobbe mot en enda bredere dekning i tiden som kommer. På Aviloos hjemmesider, under delen «Velg kjøretøy og sjekk tilgjengelig rekkevidde», kan du se hvilke merker og modeller som støttes, eller legge inn ønske om støtte for din modell.

Slik testes batteriet

Aviloo-boksen kobles enkelt til din elbil. Etter å ha ladet opp batteriet til 100% starter du testen ved hjelp av lenken du fikk tilsendt på mail. Alt du trenger å gjøre nå er å kjøre din elbil fra 100% ned til 10%.

I løpet av din testtur overvåkes batteriet nøye og millioner av datapunkter sendes til analyse for en presis måling av helsetilstanden til batteriet.

All dataen fra din testtur samles inn og analyseres ved hjelp av avanserte algoritmer. Kun 48 timer etter avsluttet test mottar du ditt batterisertifikat.

Aviloo-boksen leser rådata fra fremdriftsbatteriet (spenning, strøm, temperatur, energiforbruk og mer) under bruk. Disse dataene lastes automatisk opp for analyse, og brukes for å beregne den nåværende helsetilstanden til fremdriftsbatteriet ditt. Innen to virkedager ustedes et sertifikat som viser den faktiske batterihelsen i prosent sammenlignet med en tilsvarende ny bil.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Ofte stilte spørsmål