Hopp til innhold

Stadig større nettverk tilgjengelig: Ladeklubben vokser kraftig

PÅ ELBILFERIE: Med Ladeklubben er du godt dekket med lademuligheter nedover i Europa. I fjor testet vi Ladeklubben hele veien til Italia. Alle foto: Jamieson Pothecary / elbil.dev05.dekodes.no

I løpet av ett år har antallet ladepunkter tilgjengelig i Ladeklubben økt fra 275.000 til over 400.000 i hele Europa. Av disse er over 38.000 hurtigladere.

Siden lanseringen for ett år siden, har nettverket av ladestasjoner som er tilgjengelig for Elbilforeningens medlemmer i Ladeklubben økt betraktelig.

I tillegg til at flere ladeselskaper åpner opp sine ladenettverk, har også mange nye ladestasjoner blitt bygget i hele Europa.

Ladeklubben er åpen!

Nå har vi en brikke med automatisk tilgang til Recharge, Kople og Ionity i Norge, samt over 400.000 ladepunkter i Europa. All lading skjer via en app, en brikke og en regning!

Økende dekning i Norge

I Norge kan du bruke Ladeklubben-appen og den blå ladebrikken på over 1.950 hurtigladere, blant annet hos disse ladeselskapene:

I tillegg kommer drøyt 50 hurtigladere hos flere mindre operatører.

Dette er en økning på 450 hurtigladere siden sist vi gjorde en opptelling i september i fjor.

Du får også tilgang til over 3.600 normalladepunkt i Norge med Ladeklubben.

Kilde: Ladeklubben og den norske ladestasjonsdatabasen Nobil.no, 10. februar 2023

GOD DEKNING: I Norge hår du med Ladeklubben foreløpig tilgang til snaut 2.000 hurtigladere på over 500 ladestasjoner. Illustrasjon: Skjermbilder fra appen Ladeklubben

Standard med roaming i Europa

Selv om det er blitt bransjestandard med såkalt roaming i resten av Europa, henger fortsatt ladebransjen i Norge etter.

Roaming betyr i denne sammenhengen at ladeselskapene må åpne nettverket sitt slik at du kan lade og betale via din foretrukne lade-app.

I tillegg har Tesla, som har det største ladenettverket, åpnet opp for kunder med andre bilmerker. Foreløpig har de ikke åpnet opp for roaming utenom deres egen app.

Med Ladeklubben ønsker Norsk elbilforening å tilby sine medlemmer enkel lading med flere ladeselskaper samlet i én betalingsløsning. Prisen for lading skal være konkurransedyktig.

Mann lader elbil

Her får du prisoversikten:

Dette koster hurtiglading

Hurtiglading vs. normallading

Hurtigladere gir deg raskt påfyll av strøm underveis til din destinasjon. Hurtigladere gir minst 50 kW ladeeffekt (DC) og ladekabelen er alltid fastmontert på laderen med CCS og/eller Chademo ladekontakt.

Normalladepunkt er for lading i flere timer når du kommer fram til din destinasjon. Kalles også destinasjonslading. Ladeboksen, eller ladestolpen, kan gi opptil 22 kW ladeeffekt (AC) med Type 2 ladekontakt. Husk at du må ha med din egen ladekabel.

Derfor er destinasjonslading så viktig:

Investeringen ALLE vinner på

Enklere med Ladeklubben i Sverige og Danmark

Bil vises utenfor vindu
FLAGGET TIL TOPPS: I fjor testet vi Ladeklubben til Danmark. I år har det kommet enda flere hurtigladere i ett av nordmenns favorittferieland.

I Sverige får du tilgang til cirka 750 hurtigladere med Ladeklubben hos blant annet disse ladeselskapene (antall hurtigladere i parentes):

I tillegg får du tilgang til over 4.000 normalladepunkt i Sverige.

FERIE HOS NABOENE: Det blir stadig enklere å være elbilist i Sverige og Danmark.

I Danmark får du tilgang til over 600 hurtigladere med Ladeklubben hos blant annet disse ladeselskapene (antall hurtigladere i parentes):

I tillegg får du tilgang til over 11.000 normalladepunkt i Danmark.

Bli med Ladeklubben på Elbilferie:

Sol, sand – og elbil på stranda

Økning på 10.000 hurtigladere i resten av Europa

UT PÅ TUR: Elbilforeningen har testet ladenettverket både i Skandinavia og gjennom Europa.

I hele Europa får du tilgang til over 38.000 hurtigladere – opp fra 28.000 ved forrige opptelling i september i fjor.

De største operatørene i Europa er (antall hurtigladere i parentes):

Totalt er nå 400.000 ladepunkter tilgjengelig i hele Europa med Ladeklubben og den blå ladebrikken fra Norsk elbilforening.

Som medlem har du automatisk tilgang straks du har lastet ned appen til Ladeklubben og registrert ditt bankkort.

Bli med Ladeklubben på elbilferie:

«Italia, din gamle støvel!»

Planlegg din neste reise med ElbilAppen

Med Elbilforeningens ladekart kan du planlegge din elbiltur og få forslag til ladestopp underveis tilpasset din elbil. Last ned ElbilAppen for enkel tilgang til ladekartet og andre funksjoner.

Du kan laste ned ElbilAppen for enklere tilgang på din mobil. Er du medlem i Elbilforeningen får du digitalt medlemskort og andre medlemsfunksjoner.

Trykk her for å få kartet i fullskjerm

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også