Hopp til innhold

Ooops, Tesla gjorde det igjen: Kraftig prisreduksjon

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LANGT DYRERE: Tesla Model X Plaid (på bildet) går kraftig opp, storselgeren Model Y Long Range går opp 10.000 kroner, resten av Teslas modellsortiment prises som før eller blir billigere.

Tesla er i dag ute med solide prisreduksjoner.

Tesla rystet hele markedet da de satte ned prisene kraftig på Model 3 og Y i januar. Det har gitt dem historiens høyeste markedsandel i Norge.

Tesla Model Y kjører i duskregn på landevei.

Elbilsalget i mars – Tesla reddet starten på elbilåret:

Glad for elbilrekord, men frykter salget er kunstig høyt

Nå er det klart for enda en prisjustering, faktisk på de samme modellene, men i tillegg kommer det reduksjoner også på de litt mer tregsolgte Model S og X.

For i dag har det kommet nye priser på nesten samtlige modeller:

Merkbare prisdropp

Storselgeren Tesla Model Y Long Range går opp 10.000 kroner. Den gikk faktisk opp 5.000 koner tidligere i år også, etter det store prisdroppet. Den koster nå fra 517.719 kroner.

Prisen på Model Y Performance senkes med over 30.000 kroner, ned fra 592.152 til 561.215 kroner.

Model 3 Performance dropper 26.000 kroner og er nede på 538.990.

Det er verdt å merke seg at den faktisk har kostet under 500.000 kroner på et tidspunkt også, så det er ikke lett for Tesla-eiere å beregne verdifall på bilene sine for tiden.

Men det er på de store modellene S og X vi ser de store forskjellene: Model S senkes med 70.000 kroner. Det gjelder både for standardversjonen og den spinnville Plaid.

Sjekk videoen vår fra da vi testet Plaid under:

Og her er videoen fra vår test av Model X Plaid, som nå også har fått en solid prisreduksjon:

Samtidig innfører Tesla en rentekampanje på 1,99 prosent for billån de tre første årene, før den skrus opp til 4,79 prosent.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også