Hopp til innhold

Den 18. april utfordrer vi byens politikere: Kom på folkemøte om Oslos gateladetilbud

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svært mange har registrert sine ladeønsker på nettsiden ladeher.no. Nå inviteres du til å bli med når vi utfordrer Oslos politikere til å innfri kravene.

De siste månedene har Oslo og Akershus elbilforening tatt kampen for å øke utbyggingen av gatelading i Oslo. Responsen fra Oslos innbyggere har vært overveldende.

– Over 1700 ladeønsker er lagt inn på ladeher.no. Nå gleder jeg meg til å utfordre Oslos politikere til å innfri ønskene og byens innbyggere kan bli med, sier Per Maltun, leder i Oslo og Akershus elbilforening.

Og fremdeles kan du registrere dine ønsker om gatelading. Det gjør du her:

Fortell Oslo kommune hvor det trengs gatelading:

Bli med på kampanjen Lade her?

Tirsdag den 18. april klokka 17 inviterer Maltun og lokalforeningen til åpent møte der resultatene av kampanjen presenteres.

Stedet er Youngs i Oslo (hjørnet Youngstorget og Pløens gate). Registrer gjerne at du kommer på facebook.

Følgende politikere kommer:

Elbilforeningen utfordrer byens politikere på:

KAMPSAK FOR OSLO: Lokalforeningsleder Per Maltun jobber for et bedre tilbud for de som gatelader i Oslo.

Gatelading viktig for byens klimasatsing

– Mange i Oslo bor i leiligheter uten fast parkeringsplass. Det kommunale ladetilbudet på gateplan er deres hjemmelading, og eneste muligheten de har til å lade elbilen over natta i nærheten av der de bor, sier Per Maltun.

Her kan du se hvordan ladeønskene fordelte seg tidligere i kampanjeperioden:

Over 1400 elbilister i Oslo har talt:

Se hvor flest ønsker seg kommunal gatelading

I 2030 skal alle bilene i Oslo være nullutslippsbiler. Det betyr at alle som fortsatt skal ha, eller kjøre bil i Oslo, trenger mulighet til å lade bilen sin.

– Alle er velkomne på det åpne møtet. Og særlig aktuelt er jo dette for de som gateparkerer. Både elbilister og de som kunne tenke seg å være elbilister i framtiden, er særlig velkomne, sier Maltun.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også