Hopp til innhold

Elbilforeningen inviterer til folkemøte på Youngs i Oslo 18. april: – Gatelader du i Oslo? Da håper vi du møter opp på tirsdag

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

SETT AV TIDEN: Tirsdag 18. april klokka 17 blir det folkemøte for gateladende elbilister og oslopolitikere på kafeen Youngs ved Youngstorget i Oslo

Oslos elbilister og politikere møtes tirsdag denne uken til folkemøte for å snakke om bekymringer, erfaringer og løsninger på gatelade-situasjonen i Oslo.  

I januar tok Oslo og Akershus elbilforening opp kampen for å bedre tilbudet av kommunale ladepunkter i Oslo.

Siden den gang har over 1800 Oslo-innbyggere engasjert seg. I morgen kommer politikerne for å lytte til elbilistenes ønsker.  

STAND PÅ ALNA: Oslo og Akershus elbilforening viste elbilister i Oslo hvordan de la inn ladeønskene sine på nettsiden ladeher.no.

– Gatelader du i Oslo? Da håper vi du møter opp på tirsdag, sier Per Maltun, leder i Oslo og Akershus elbilforening. 

– Det er mye engasjement i denne saken. Vi er spent på å høre hva politikerne sier, og hvor og hvordan de skal bygge flere kommunale ladepunkt, fortsetter Maltun.

Wenche fra Oslo opplever stadig oftere at nabolagets «hjemmelading» er opptatt:

– Det går en grense for folks idealisme

Tydelig signal 

Oslo kommune lovet i fjor 200 nye ladepunkter, men kun 11 ble bygget. I år har kommunen sagt at det skal bygges 350 nye ladepunkter.  

På nettsiden ladeher.no har innbyggerne i Oslo siden januar kunnet plotte inn på et kart hvor det er behov for flere ladepunkter i Oslo. Så langt har omtrent 1800 ladeønsker blitt registrert.  

UTFORDRER POLITIKERNE: Leder i Oslo og Akershus elbilforening, Per Maltun, er klar for å møte Oslo-politikerne med krav om å bygge ut flere kommunale ladestolper.

– Det er et tydelig signal til politikerne om at behovet for kommunal gatelading er stort, sier Maltun. 

Over 1400 elbilister i Oslo har talt:

Se hvor flest ønsker seg kommunal gatelading

Folkemøtet starter tirsdag 18. april klokken 17 på Youngs i Oslo, og du er hjertelig velkommen til å delta.

Du kan melde din interesse på Facebook, eller gjøre som ladeplassene i Oslo forhåpentlig vil gjøre fremover – bare dukke opp.   

Hva mener Oslo-beboerne? 

På folkemøtet får innbyggerne i Oslo mulighet til å gi tydelig beskjed til politikerne om at det kommunale gateladetilbudet må bli bedre. 

Noen av politikerne du møter på arrangementet er byråd Sirin Stav (MDG), Andreas Halse (Ap), Siavash Mobasheri (R), Marit Vea (V), Abdi Diriye (SV) og Silje Lutro (H). 

For mange i Oslo er gatelading deres «hjemmelading».

Wenche Brun Bull er en av mange som stadig opplever at de kommunale ladestolpene i nabolaget er opptatt, og hun har en direkte oppfordring til politikerne i denne videosnutten: 

Kartet på ladeher.no er et virvar av blå og røde markører med ulike tall. Disse symboliserer hvor mange ladeønsker som er lagt inn i osloområdet.

De røde markørene betyr at veldig mange har plottet inn ønsker på samme sted. Ett av områdene som utmerker seg i rødt er på Kjelsås.  

En av mange som har lagt inn sitt ladeønske her er Sigmund Berg, som mener det er ironisk få ladepunkter i et område hvor mange kjører elbil.

Se hans videohilsen til politikerne her: 

For at vi skal nå målet om en utslippsfri bilpark i Oslo i 2030, er vi avhengig av en rask og målrettet utbygging av flere kommunale ladestolper.  

Oslo-beboer Gro Elin Hansen påpeker at elbilistene tar sitt ansvar for det grønne skiftet ved å nettopp velge elbil.

Nå er det på tide at Oslo kommune tar sin del av ansvaret og imøtekommer behovet for mer gatelading, melder hun i videosnutten under: 

Noen ganger funker det å mase

– Alle er velkomne på det åpne møtet. Og særlig aktuelt er jo dette for de, som gateparkerer og gatelader. Både elbilister og de som kunne tenke seg å være elbilister i framtiden er hjertelig velkomne, sier Maltun. 

For noen ganger nytter det å mase på politikere og andre med makt. Det er denne nylige saken fra Oslo et eksempel på:

Oslo kommune lyttet til Elbilforeningen:

Merker alle byens ladestolper med hvor raskt de lader

Det samme gjelder denne saken:

Kommunen fikk likevel ned prisene før jul:

Og DER skrudde Oslo ned prisene på gate­lading igjen

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også