Hopp til innhold

Lade elsykkelen

blogg120924-elsykkel-672

Men er det mer du bør vite om lading av elsykkel? Hvordan skal batteriet oppbevares og lades? Når bør det skiftes? Er det andre ting jeg bør tenke på når det gjelder batteri?

Hvor skal jeg lade?

Du bør lade i et tørt rom med en temperatur på mellom 5 og 20 grader. Velg fast plass og lag deg rutiner for ladingen.

Når skal jeg lade?

La det gå automatikk i at du tar ut batteriet når du kommer hjem og legger det til lading, gjerne på et fast sted. Batteriet har best av ikke å bli fulladet hver gang.

Hvor fort går det å lade opp batteriet?

Det varierer litt mellom merkene og hvor stort batteriet er. Er batteriet helt tomt, kan du regne med at det tar fra tre til fem timer å lade det helt fullt.

Hva er vanlig batteristørrelse?

Det varierer fra elsykkel til elsykkel. Men de aller fleste ligger mellom 200 og 600 Wh (Watt-timer).

Hvordan vet jeg at batteriet er fulladet?

De fleste batteriene har indikatorlamper som viser batteristatus. Hvis du ikke har dette på selve batteriet, kan displayet på sykkelen vise batteristatusen når du har satt det på sykkelen.

Kan jeg lade elsykkelbatteriet om natten?

Som andre ladbare artikler, bør man ha et visst tilsyn med batteriet under ladingen. Det betyr at du ikke bør lade om natten. Er batteriet fullt, bør du ta batteriet ut av laderen. Batteriet bør ikke utsettes for jevnlig varme over 20 grader. Derfor er tregulv og varmekabler ikke egnet som underlag for lading. Dette gjelder også i garasjen. 

Trenger jeg flere batterier?

Planlegger du lange turer der det er vanskelig å lade, kan du vurdere å kjøpe ett ekstra batteri. Men batteriene er dyre, så det vil heller lønne seg å ta med seg laderen når du skal på tur.

Trenger jeg ekstra lader?

Har du lang pendlerrute og mange ærender i løpet av dagen, kan det være lurt å ha en ekstra lader på jobb. Men du kan også ta med deg laderen hjemmefra når du trenger det.