Hopp til innhold

Idyllisk omkjøring fra Mosjøen til Mo i Rana

Turen fra Mosjøen til Mo i Rana kan du også kjøre via Nesna. På denne idylliske omveien får du en smakebit av Helgelandskysten og Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Selv om du er sør for polarsirkelen kan du oppleve midnattsolen selv om den bare så vidt dypper seg i sjøen. Helgelandskysten er populær for alle som setter pris på toppturer, øyturer, sykkelturer og fotturer.

Mosjøen ladekart

Innholdsfortegnelse

Turen fra Mosjøen til Mo i Rana langs E6 er 86 km. Du kan alternativt reise fra Mosjøen til Mo i Rana via Nesna, en litt lengre tur på ca.130 km. Denne strekningen har den lengste tunnelen i Nord-Norge, Toventunnelen på 10 655 meter samt en kort fergetur. Her kan du se mer av kystlandskapet og delta på en rekke aktiviteter dersom tiden tillater det. Fra Leirfjorden kan du ta en liten avstikker mot Sandnessjøen og få med deg Helgelandsbrua og fjellformasjonen de Syv Søstre før du kjører til fergen som tar deg over til Nesna.

160 Km

Ladestasjoner

5 stopp

Mosjøen (A)

Elbilferie i Mosjøen
Foto Knicek/Dreamstime.com

Mosjøen er den eldste byen på Helgeland og med en historisk bydel, Sjøgata fra 1800-tallet. De gamle husene fra 1800-tallet tas vare på som en del av det pulserende bylivet og setter farge på småbyen. Byparken fra 1905 er en av to byparker i Norge som er fredet – den andre er Frognerparken i Oslo. Mosjøen er kjent for sine mange kafeer, restauranter og puber. Her serveres «det gode måltidet» i form av lokal og kortreist mat.  Les mer

Helgelandsbrua (B)

Elbilferie Helgelandsbrua
Foto Alexanderpatchine/Dreamstime.com

Fra Helgelandsbrua har du en flott utsikt mot Sandnessjøen i sør og øyene Skorpa, Dønna og Hærøy i sørvest. I øst  ligger de majestetiske Syv Søstre. I Sandnessjøen er det muligheter for lading ved Kulturbadet. Sandnessjøen er utgangspunktet for ferger og hurtigbåter som går til ut til øyriket på Helgeland. Det tar ca 10 minutter med bil fra Helgelandsbrua til Sandnessjøen sentrum.

Nesna (C)

Elbilferie Nesna Nordland
Foto: Alexanderpatchine-Dreastime.com

Midtveis langs Helgelandskysten ligger Nesna, et tettsted og administrasjonssenteret i Nesna kommune i Nordland. Fergen fra Nesna sentrum tar deg ut til Tomma, Hugla og Handnesøya, også kalt Nesnaøyene. Dette gjør Nesna som en tilnærmet perfekt base for å utforske Helgelandskysten. I den vakre skjærgården i Nesna kommune finner du Helgelandskystens mest spektakulære overnattingsmuligheter, og fantastiske padleforhold. Les mer 

Sjonfjellet (D)

Elbilferie på Helgeland med flott utsikt til Træna
Foto Karin Gjerde-Meyer / dreamstime.com

Fra Nesna kjører du Nesnaveien, Fv 17, i vakkert kystlandskap langs fjorden før du begynner på stigningen opp til Sjonfjellet. På toppen, ca 16 km fra Nesna, er det en rasteplass. Denne rasteplassen på Sjonfjellet byr på en fantastisk utsikt for reisende langs Helgelandskysten, blant annet mot de hatteformede øyene Lovund og Træna langt til havs. Med høyeste punkt på 350 m.o.h. er du sikret et fantastisk panorama utover øyriket på Helgeland. 

Mo i Rana (E)

Havmannen i Mo i Rana
Foto Dreamnordno / Dreamstime.com

Det gamle strandstedet Mo ligger tett på Saltfjellet og polarsirkelen, innerst i Ranfjorden, omgitt av varierte fjell. Byen er da den tredje største i Nord-Norge etter Tromsø og Bodø. Den tunge statsindustrien i Mo i Rana ble lagt ned på åttitallet, og er i dag erstattet av et variert næringsliv. Mo i Rana er kommunikasjonssenter på Nord-Helgeland, med jernbane, europaveiforbindelse nord-sør og øst-vest, flyplass og en av landets største havner.