Hopp til innhold

Elbil erstatter det aller meste av fossilt

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miljøengasjementet starter lokalt: Norske elbilister legger større vekt på redusert lokal forurensning enn klimagassutslipp, og bare en liten andel kjøres fortsatt med bensin eller diesel.

68 prosent av de over 12.000 som svarte i vår siste undersøkelse, Elbilisten 2017, fastslo at elbil har erstattet 80−100 prosent av deres tidligere fossile kjøring (se tabell under). Gjennomsnittet var nær 82 prosent, noe som betyr at bare 18 prosent av tidligere fossilkjøring er igjen. – Nær halvparten i dette intervallet sier elektrisk dekker all bilkjøring. Det betyr drastisk mindre eksos og støy i landets tettbebygde strøk, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening. – Resultatet er positivt for alle, men representerer dessverre en både lite omtalt og kollektiv elbilfordel, sier Bu.
Fokuset elbilister legger på å bli kvitt den unødvendige eksosen bekreftes også av svarene på spørsmålet om hva som er den viktigste samfunnsmessige elbilfordelen: – Svarene indikerer klart og tydelig at økt miljøbevissthet først og fremst starter med lokale hensyn, understreker Bu. BAKGRUNN: Om Elbilisten 2017