Hopp til innhold

Denne Minien er en av mange elektriske nyheter

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den elektriske Minien som lanseres i 2019 skal vises – slik den ser ut nå – på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt.

Vi vil selvsagt være tilstede på utstillingen, og denne gang byttes flyreise ut med elektrisk langtur til den tyske storbyen. Tirsdag 12. september vil vi saumfare utstillingen på kryss og tvers for alt av elektriske nyheter, med vekt på det mest konkrete for deg og meg. Men før det er det den internasjonale lanseringen av en ny generasjon Nissan LEAF som gjelder denne uka. Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu er tilstede på lanseringen i Japan onsdag, og vi tar sikte på å bringe bilder og fersk info her på elbil.dev05.dekodes.no så raskt det lar seg gjøre.

Elektrisk for alle penga

Minien du kan se på disse bildene er utseendemessig trolig nokså nær det endelige resultatet, som kommer på veien i 2019. Og Minien er en av mange elektriske nyheter for tiden. Bilutstillingen i Frankfurt har nemlig gledelig mye elektrisk på menyen denne gang, under slagordet «Future now». IAA lover å fokusere mye på moderne megatrender med tilkoblede, selvkjørende biler og elektrisk og urban mobilitet i vid forstand: – Elektrisk mobilitet er ett av de viktigste framtidstemaene på IAA 2017. Uansett om du er interessert i vanlige eller sportslige elbiler eller trender innen tjenester og infrastruktur – du vil få oppleve elektrisk mobilitet på alle måter, skriver arrangøren i en pressemelding.

– En perfekt match

Elbilutgaven av Mini vil være på veien 11 år etter at merket startet forskning på elektrisk mobilitet i 2008. Mer enn 600 eksemplarer av Mini E-modellen ble produsert for testing av privatpersoner, men ble aldri solgt kommersielt. Erfaringene la i stor grad grunnlaget for utviklingen av populære BMW i3, mens morsomme Mini ble satt på vent. Nå lover Mini kjøreglede og -egenskaper på høyt nivå – samt «outstanding» akselerasjon – siden elbil i tillegg til å være bærekraftig selvsagt også skal være gøy. – Den systematiske elektrifiseringen av merkevaren og produktporteføljen er en bærebjelke i BMW Groups «NUMBER ONE > NEXT»-strategi. Mini Electric Concept gir et spennende innblikk i den helelektriske produksjonsmodellen. Mini og elektrifisering er en perfekt match, sier BMW AGs styreformann Harald Krüger. PS. Vi regner med at viktige tekniske detaljer blir antydet under utstillingen, særlig med tanke på batteristørrelse, rekkevidde og hurtiglademuligheter.