Hopp til innhold

Skal bygges i England sammen med nye Nissan Leaf: Nissans bestselgere Qashqai og Juke skal bli elektriske

GIGAFABRIKK I SUNDERLAND: Nissan-fabrikken i England skal angivelig produsere elektriske utgaver av modellene Qashqai og Juke, i tillegg til elbil-klassikeren Leaf. Foto: Nissan

Det skal angivelig investeres tre milliarder pund i giga-fabrikken i Sunderland – og britiske myndigheter skal stille med garantier.

Troverdige nettsteder som Automotive News Europe og Sky News skriver at Nissan i løpet av dagen skal bekrefte dette offisielt.

Den britiske statsministeren Rishi Sunak er ventet å besøke fabrikken i Sunderland i løpet av fredagen for å annonsere nyheten sammen med Nissan-toppen Makoto Uchida.

Her er dommen etter at vi har prøvekjørt Kia EV9:

Mye bil til mye penger

Kun elektriske Nissan fra UK fremover

Tidligere har Qashqai og Juke bare vært produsert med forbrenningsmotor, og i Norge er det særlig hybrid-utgaven av førstnevnte som har solgt godt.

Begge modellene lages allerede ved giga-anlegget i Storbritannia. Men snart blir det altså andre boller:

Nå skal alle bilene som produseres ved fabrikken i Sunderland fremover være helelektriske – noe som rimer godt med Nissans planer om at alle biler som merket selger i Europa skal være elektriske innen 2030.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Her skal også den nye utgaven av Nissan Leaf produseres, elbilklassikeren som har vært med oss lenger enn de fleste, og som det tidligere i år ble bekreftet skal få nok et comeback:

Ryktet er bekreftet:

Nissan Leaf i versjon 3.0

Nissan har 7000 ansatte i Storbritannia, og sysselsetter angivelig ytterligere 30.000 briter nedover i forsyningskjeden.

Kanskje kan vi også regne med at noen av de mer futuristiske elbilene Nissan nylig har vist frem på konseptstadiet skal produseres i England.

Disse, og flere andre konsepter vist frem i høst kan du lese mer om i artikkelen under:

Både Nissan og Toyota med forsmak på luftige konseptbiler foran Tokyo-messe:

Fra elektrisk Land Cruiser til «Hyper Punk»

PS: Noen timer at denne saken ble publisert har Nissan i Norge kommet med en pressemelding som offisielt bekrefter innholdet i artikkelen.

I meldingen bekreftes det også at en av de elektriske konseptbilene vi refererer til over, Nissan Chill-Out – skal produseres på fabrikken i Sunderland, selv om det foreløpig er uvisst når dette skal skje.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også