Hopp til innhold

Elbilforeningens bedriftsmedlemskap gjør ting enklere: – Det har jo vært en utfordring med at det er litt for mange aktører

KLARE FOR OPPDRAG: Gutta hos Fjell Elektrikeren AS foran deres elektriske varebil. Foto: Fjell Elektrikeren

Elbilforeningen lanserer nytt medlemskap for bedrifter.
– Vi valgte det fordi vi ønsker en fellesløsning hvor vi får faktura og mer oversikt, sier Sindre Bakkene i Fjell Elektrikeren AS.

Fjell Elektrikeren er et elektrikerfirma som holder til i Oslo, med en ekstra avdeling i Valdres. De har 22 ansatte, leverer tjenester både til privat og til næring, og har hatt elbiler i bilparken siden 2020.

Elbilforeningen har i disse dager lansert et nytt bedriftsmedlemskap, og tar derfor en prat med daglig leder Sindre Bakkene om hvilke erfaringer, utfordringer og behov firmaet har hatt med elbil som arbeidsverktøy.

Utfordrende lading

Fjell Elektrikeren AS har installert sitt eget fullverdige lastbalanserte ladeanlegg ved arbeidsplassen.

Det fungerer fint, men når de er ute på oppdrag må de forholde seg til hva som finnes av lademuligheter langs veien.

Det er ikke noe mindre uoversiktlig for en bedrift enn for andre elbilister:

– Det har jo vært en utfordring med at det er litt for mange aktører og litt for mye forskjellige betalingsløsninger, konstaterer Bakkene.

– I første omgang skulle vi kunne lade Opel Vivaro-varebilene våre via RFID-brikke fra forhandler, så skulle de administrere det. Men den funket jo bare en periode og så kuttet den ut. Vi har mange som bor og jobber sentralt i Oslo, da er det jo «Bil i Oslo»-appen det går i.

Lei av fakturastyret?

Nå får du hele bedriftens lading på samme faktura!

– Så har vi EasyPark-abonnement og Circle K-kort med RFID som blir benyttet. Men så er det jo noen enkelte tilfeller der du kanskje har et behov for noe annet, sier han.

– Da er det sånn at de ansatte har måttet legge ut for ladingen selv, og få lagt det inn som et utlegg. Så det har vært veldig mye forskjellige løsninger, og det blir jo mye rot.

– Da sliter du litt med å holde oversikt over kostnadene. Det er veldig vanskelig å prøve å få samlet alt under ett, slik at du klarer å få det inn i regnskapet. Altså, hva er den faktiske ladekostnaden i løpet av en måned, spør Bakkene.

Blir med på ny løsning

Elbilforeningen har gjennom årene fått mange tilbakemeldinger fra bedrifter som ligner på det Bakkene beskriver.

Basert på disse tilbakemeldingene, har vi lansert et nytt og forbedret bedriftsmedlemskap.

Det nye medlemskapet sender ut den blå ladebrikken, som personlige medlemmer i Elbilforeningen er godt kjent med fra før – klar til bruk hos en rekke ladeselskaper.

Faktura for all lading med disse brikkene kommer samlet to ganger i måneden.

Fjell Elektrikeren har meldt seg på denne løsningen og ser frem til å teste den ut:

– Vi har bestilt en pakke med ti brikker. Vi valgte det fordi vi ønsker en fellesløsning hvor vi får faktura og mer oversikt, sier Bakkene.

– Det vi har satt oss inn i så langt, ser bra ut, så får vi gjøre oss noen erfaringer med det underveis. Det vi trenger er å kunne ta ladingen med i regnskapet på bilene, forteller han.

God Buzz

I løpet av de tre årene selskapet har kjørt elbil, har de hatt flere forskjellige merker. Bakkene ramser opp:

– Vi har i utgangspunktet ni elbiler. Tre Opel Vivaro, fire Volkswagen ID. Buzz – pluss en Tesla Model Y og en BYD Tang til administrasjonen. Så har vi fire nye ID. Buzz som kommer på nyåret, forteller han.

Volkswagens populære van har slått an både som familiebil og varebil, men hva er grunnen til at elektrikerne har lagt sin elsk på den?

FAVORITTEN: Sindre Bakkene foretrekker ID.Buzz som arbeidsbil.

– Ja, det er det beste alternativet på markedet for varebil, det er vår mening. Det kommer jo ting fremover, men det er litt treg utvikling på varebil-markedet, sier Bakkene.

– Rekkevidden har vært veldig bra foreløpig, det blir spennende å se hvordan det blir nå i første vinteren vi har dem, men vi har ikke hatt noen utfordringer enn så lenge, avslutter han.

Er du interessert i bedriftsmedlemskap i Elbilforeningen? Følg denne lenken for priser og mer informasjon.