Hopp til innhold

6 tips til en vellykket elbilferie

Skal du på ferie med elbilen i sommer? Da er du ikke alene. I følge vår årlige undersøkelse blant elbilister skal nesten halvparten ta med seg elbilen på ferie i år. Derfor har vi samlet våre seks beste tips for at elbilferien skal bli så vellykket som mulig.

UT PÅ TUR: Rekordmange planlegger elbilferie i år.

Planlegg ruta

Du sparer tid og unngår stress om du planlegger reiseruta godt. Sjekk at det finnes lademuligheter langs reiseruta. Med Elbilforeningens ladeapp kan du både planlegge ruta og få forslag til ladestopp underveis, basert på hvilken elbil du kjører.

Er du ny elbilist kan det også være en fordel å trene litt på hurtiglading før du drar på ferie.

Gjør unna ladingen underveis


Planlegg flere ladestopp underveis. Da unngår du forsinkelser dersom det er ladekø eller et ladepunkt ikke fungerer.

Bidra til å redusere hurtigladekøen

Avslutt ladingen når du har nådd 80 prosent. De færreste har behov for å fullade batteriet de siste prosentene. Det tar lang tid, er dyrt – og vil fort skape unødige køer og frustrasjoner.

Overnatt et sted hvor du har tilgang til lading

Det kan være langt mellom hurtigladerne utenfor hovedveinettet. Derfor er det lurt å sjekke om du kan lade bilen der du overnatter. Husk også at lading ofte tilbys ved for eksempel kjøpesentre, museer og fornøyelsesparker.

Ha med deg egen ladekabel

På hurtigladestasjonene sitter kabelen fast i laderen, som på en bensinpumpe. Det er likevel lurt å ha med seg ladekabel til ladepunkter hvor ladingen går saktere, som ved nattlading. Ta med deg både en såkalt Type 2 kabel, og en kabel med vanlig stikkontakt i bagasjerommet.

Vær beredt!

Du må aktivere laderen og betale for tiden du lader, uavhengig av hvor du stopper. Ladeoperatørene har ulike løsninger for betaling, og her er det fort gjort å miste oversikten. Bruker du Elbilforeningens ladebrikke får du tilgang til ladestasjoner i hele Norge, og slipper flere brikker og ytterligere telefon-apper. Det gjør ladingen enklere.