Hopp til innhold

Volkswagen på vei med to elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kenneth Rombo OddakerI oktober lanseres den elektriske versjonen av småbilen Volkswagen e-up! i Norge. Og våren 2014 kommer bestselgeren Volkswagen Golf i elektrisk versjon. Det er bare å glede seg.

– Vi regner med å ta store andeler av elbilmarkedet og gleder oss veldig til tiden vi går inn i, sier Kenneth Rombo Oddaker i Harald A. Møller AS.

 

Volkswagen e-up!

VW e-up!Volkswagen e-up! lanseres i oktober i år. Priser vil være klar til bilutstillingen i Frankfurt i september.

– Vi skal være konkurransedyktige på pris, sier Oddaker.

Han framhever at e-up! er en liten bil som passer godt inn i bymiljøet samtidig som den er romslig for hverdagsbruk. Elbilen er basert på fossilversjon av up!. Den har fire seter og en oppgitt rekkevidde på 150 km avhengig av kjøreforhold og kjørestil. Hurtiglading skjer med den nye europeiske standarden Combo (Combined Charging System). Med dette systemet kan man både normallade og hurtiglade i samme kontakt i bilen.

Volkswagen Golf e-BlueMotion

VW Golf e-BlueMotion

– Vi har fått en enorm respons og interesse fra både privatpersoner og bedrifter på våre kommende elektriske biler. Volkswagen Golf er Norges mest solgte bil flere år på rad, og mange har store forventninger til den elektriske versjonen som kommer neste år, sier Oddaker.

Elbilforeningen har prøvd en testversjon av den elektriske Golfen (versjon 6) som er på Norgesbesøk fram til sommeren. Golf e-BlueMotion vil komme i versjon 7. Denne versjonen av Golf er nettopp lansert og ble kåret til årets bil i verden 2013.

Oppgitt rekkevidde på testversjonen er 175 km avhengig av kjøreforhold og kjørestil. Også Golf e-BlueMotion vil ha den nye europeiske ladestandarden Combo. Forventet lansering i Norge er 2. kvartal 2014.

– Norge er et av de viktigste landene for Volkswagen når det gjelder deres ladbare biler. Derfor lanseres elbilene først i Norge samtidig med Tyskland, forteller Oddaker.

I år forventer Harald A. Møller AS å selge 6.000 vanlige Golf i Norge. Ingen grunn til at den elektriske versjonen skal selge mindre?

Verdt å vente på?

Så hvorfor skal vi så vente på Volkswagen når Nissan og Mitsubishi allerede har tilsvarende elbiler?

– Volkswagen er markedsleder i det norske markedet, og er kjent for å lage innovative og driftssikre biler. Golf i særdeleshet, men også e-up! har egenskaper som norske kunder setter pris på. Volkswagen har også en solid forhandlerorganisasjon med mer enn 70 forhandlere i Norge til ivareta kundene, sier Oddaker.

Les mer om Volkswagen e-up! i denne pressemeldingen.

Kenneth Rombo Oddaker i Harald A. Møller AS foran en testversjon av elektriske VW Golf e-BlueMotion som for tiden er på Norgesbesøk.

Kenneth Rombo Oddaker foran Golf e-BlueMotion