Hopp til innhold

Vestfold Elbilforening igang

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vestfold ElbilforeningIkke før vi fikk sagt Trøndelag, så er neste lokale elbilforening etablert. Nå er det brennende elbilhjerter i landets minste fylke, som har organisert seg.

 

Vestfold er et aldeles ypperlig elbilfylke hvis vi ser på demografien. Tett befolket, mange byer og sannelig er det hyggelig elbilflatt. Men vi har aldri vært imponert over elbiltettheten der. År etter år har vi undra oss over det forholdsvis beskjedne elbilsalget. På fylkesoversikten over elbilbestand og ladestasjoner er Vestfold hva vi i beste fall kan kalle middelhavsfarere. Noen av byene i Vestfold er virkelige elendige på antall ladestasjoner pr innbygger. Hva er da bedre enn at entusiaster organiserer seg for å få til en forandring?

Vi spurte den nyvalgte lederen Arne Magnus Berge hvorfor noen ivrige elbilister nå har danna fylkesforeningen?

– Det har sånn plutselig blitt en del eiere og elbilister i Vestfold. Samtidig er vi et av de fylkene som mangler ladeinfrastruktur. Det er et voksende gap mellom antall elbiler og ladestasjoner. Vår oppgave er å skape en bedre forståelse blant politikerne for at ladeinfrastruktur er noe som må bygges før elbilene kommer. Da blir det flest av dem.

Hva slags infrastruktur savner dere?

– Vi trenger flere sentrumsnære ladestasjoner i alle de store Vestfoldbyene. Langs E18 bør det bygges hurtigladestasjoner. Noe som vil være nyttig lokalt i fylket, men også for gjennomgangstrafikken. Ser vi på det foreløpige hurtigladekartet, er det ingen tvil om at vi må gjøre en innsats i Vestfold. Hvordan vi skal få det til? Vi får lære av hva andre har gjort og hvilke erfaringer dere har sentralt i Elbilforeningen.

Arne Magnus BergeHvilke andre aktiviteter vil dere ha?

– Første møtet var bare en prat for å bli kjent med hverandre. Det er veldig stor interesse blant mange nye eiere som vil bli med kjent med gamle elbilister og dele erfaringer. Alle vil gjerne fortelle hvor fantastiske disse elbilene er.

Hvordan kan andre ivrige elbilister bli med på moroa i Vestfold Elbilforening?

– Vi har satt opp et midlertid styre for å komme igang. Så satser vi på å bruke foreningens sentrale medlemsregistrer for å sende ut en invitasjon til et treff. Om det blir før eller etter sommeren, vil tida vise. Dette kan også være en samling hvor vi samtidig skaper oppmerksomhet rundt elbiler i Vestfold.

– For dem som vil komme umiddelbart i kontakt, send meg epost eller ring 90 60 80 80. Vi har også vår egen avdeling på elbilforumet.

 

Hvis du også har lyst til å organisere lokale aktiviteter for å promotere elbilbruk, ta gjerne kontakt med Elbilforeningen pr epost. Vi kan hjelpe deg med å få kontakt med flest mulig av de organiserte elbilistene i ditt nærområde.