Hopp til innhold

Vel blåst på fossilfri dag

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

blogg120924-elsykkel-160På lørdag arrangerte Elbilforeningen fossilfri dag med tidenes elbilutstilling. Besøkende kunne se de fleste elbilene som finnes på det norske markedet i og prøve elsykler.  I tillegg hadde vi kurs mot rekkeviddeangst og filmvisning av dokumentaren «Revenge of the electric car».

Værgudene var dessverre ikke med oss denne lørdagen. Kald nordavind kombinert med litt regn kunne ha satt en demper på stemingen. Men de som møtte opp, hadde et smil på lur når de så alle de spennende elbilene vi hadde på menyen.

blogg120924-zoe-360Den store nyheten på elbilutstillingen var Renault Zoe. Dette er en såkalt førproduksjonsmodell som kom fra Frankrike på lastebil. Første stopp var på Aker brygge for pressevisning og demonstrasjon av neste generasjons ladeløsning som Zoe har. Det var ikke anledning til å prøvekjøre Zoe, men en liten runde på elbilparkeringen fikk vi til. Den korte turen var en spesiell opplevelse og vi gleder oss til bilen kommer til salgs i Norge om ett års tid. Etter pressevisningen var det inn i lastebilen igjen for frakt ned til Ankerbrua. Her møtte Zoe sin lillesøster Twizy og storebror Kangoo Z.E.

I tillegg til hovedattraksjonene fra Renault må vi ikke glemme alle de andre elbilene som stilte opp: Nissan LEAF, Peugeot iOn, Mia Electric, Tazzari Zero, Fiat e500, Buddy og ikke minst Tesla Roadster. I tillegg hadde vi utstilt en ombygd Mini pickup med elektrisk drift som vakte oppsikt blant publikum. Senere på dagen holdt Elbilforeningens testkjører Øyvind Lunde kurs mot rekkeviddeangst, før vi viste oppfølgeren til «Who killed the electric car?».

En stor takk til alle som trosset det sure været og deltok på fossilfri dag!

blogg120924-zoe-672

blogg120924-elsykkel-672

blogg120924-fossilfri1-672

blogg120924-fossilfri3-672

blogg120924-fossilfri2-672