Hopp til innhold

Vegvesenet har snudd i elbilsaken

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Elbilforeningen er fornøyd med at Statens vegvesen tar til fornuften og åpner for samkjøring for elbiler i kollektivfeltet på E18 vestfra mot Oslo slik vi har foreslått, sier generalsekretær Christina Bu.

 Elbilforeningen foreslo allerde i fjor høst at når kollektivfeltet blir fullt, bør samkjøring for elbiler være det neste steget.

– Tilgang til kollektivfelt er fortsatt en viktig del av elbilpakken. Ikke først og fremst for dagens elbil-eiere, men for de som vurderer elbil framover, sier Christina Bu.

For en uke siden fattet Vegvesenet vedtak om at elbiler ikke ville få tilgang til det midlertidige kollektivfeltet på Ring 3 i forbindelse med tunnelutbedringer.

På E18 ble det lagt opp til full stenging på strekningen Vækerø-Filipstad i rushtiden. 

Snur etter viktig press

Samtidig varslet Vegvesenet at de ville vurdere stenging av resten av E18-strekningen fra Asker til Vækerø til høsten. Samkjøring for elbilister i kollektivfeltet ble avvist som alternativ på E18.

Dette reagerte Elbilforeningen, NAF, Oslo-byråd Guri Melby (V), fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H), leder i transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Linda Hofstad Helleland (H), og statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp), på.

Derfor har Vegvesenet nå justert sitt vedtak, og innfører samkjøring på E18 for elbilister i kollektivfeltet.

Intet skyts mot eksosbiler

Samtidig konstaterer Elbilforeningen at det kun er rettet tiltak mot elbilene i forbindelse med tunnelutbedringene.

– Det er fortsatt ikke antallet elbiler som skaper kø, men dårlig trafikkflyt i forbindelse med enkelte påkjøringsfelter, sier Bu.

Vegvesenet opplyser om at anleggsperioden vil vare fram til 2020, og at belastningen blir hardest i 2016 og 2017.

Bakgrunn: Justert elbilvedtak

Kilde: Statens vegvesen