Hopp til innhold

Ustabil fjernstyring av elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Nissan og Volkswagen sliter med stabiliteten til sine systemer for å fjernstyre lading og varmeapparatet på sine elbiler via mobil. Nå som vinteren er her gir det økte utfordringer for elbilistene. 

Nissan Carwings

Nissans system Carwings kom samtidig med lanseringen av Nissan LEAF i 2010. Med stadig flere brukere er erfaringen at mobilappen har blitt mer ustabil.

– Vi er ikke fornøyd og har lenge jobbet med å finne en løsning. Fra i dag er serverkapasiteten økt betraktelig som et forsøk og håp om at det vil løse denne problematikken, sier Marina Maneas Bakkum i Nissan i Norge.

Målet er at LEAF-kundene da vil kunne få tilgang til Carwings via mobilappen og blant annet kunne sette på forvarming.

– Vi følger dette nøye og foretar daglige testinger, for å se om det har den effekten vi håper på. Samtidig jobber vi iherdig med å gjøre klar ny NissanConnect EV som vil erstatte Carwings så snart som mulig, fortsetter Bakkum.

Volkswagen Car-Net

blogg 20151201 vw carnet 360Hos den norske VW-importøren Møller er de heller ikke fornøyd med systemet Car-Net for å fjernstyre varmeapparatet i VW e-Golf og e-Up.

– Volkswagens system for fjernstyring av bil har også hatt noen utfordringer. Systemet krever at bilen har tilgang til 3G-nett, og dette kan by på noen utfordringer blant annet inne i garasjer. Det har også vært noen utfordringer knyttet til forlengelse av abonnementet, og importøren Harald A. Møller jobber tett med fabrikken for å få forbedret systemet, sier Petra Söder Vegge i Harald A. Møller AS.

Møller har laget en FAQ som kan løse noen av problemene med Car-Net.

Krever bedre tjenester

Generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu oppfordrer elbilprodusentene til å levere et bedre produkt når det gjelder fjernstyring og navigasjon.

– Norske elbileiere er villige til å bidra med å teste ut nye produkter og tjenester, men da må også forbedringer gjøres underveis. Nå er det på høy tid at systemene for fjernstyring blir bedre,  sier Christina Bu.

Norge er et ledende testmarked og hvor nasjonale og internasjonale aktører kan teste nye produkter og tjenester knyttet til elektrisk mobilitet.

– I tillegg ønsker vi oss videreutvikling av navigasjonssystemene og bedre integrasjon med ladestasjoner slik at lading underveis blir enklere, sier hun.

Hva er dine erfaringer med fjernstyring av din elbil? Bruk kommentarfeltet under og kom gjerne med dine brukertips for å få de til å fungere bedre.