Hopp til innhold

Think har reist ytterligere kapital

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

thinkredThink har gjennomført en aksjeemisjon på US$ 40 millioner for å støtte videre produktutvikling og ekspansjon av virksomheten i det nordamerikanske markedet. I pressemeldingen fastslår de at Think nå er fullfinansiert og vil få en positiv kontantstrøm i løpet av 2011.

Den første fasen av en «due diligence» (selskapsgjennomgang) er fullført for å få et langsiktig, lavrente lån fra Energidepartementet i USA. Think er meget godt fornøyd med å ha fått stor oppslutning fra eksisterende aksjonærer i den gjennomførte emisjonen: «This last round of equity marks a powerful vote of confidence by THINK’s investors at a time when world capital markets are under great stress,» sier adm.dir Richard Canny.

Det er batteriprodusenten Ener1 Inc. og investeringsselskapet Rockport Capital som har spyttet inn mest kapital, US$ 12,5 mill hver. De har nå blitt de to største aksjonærene. Den norske styrelederen er skiftet ut med amerikanske Charles Gassenheimer som er styreleder og CEO i Ener1.

Denne gangen deltok det norske, statlige investeringsselskapet Investinor med NOK 20 mill. Totalt har de da på ca 9 måneder investert NOK 50 mill i Think. På spørsmålet: Betyr denne oppfølgingsinvesteringen at Think er i trøbbel igjen, svarer investeringsdirektør Steinar Fossen i Investinor:
«Nei, tvert imot. Denne finansieringsrunden har vært planlagt lenge. Vi og de øvrige aksjonærene investerer mer i THINK fordi selskapet utvikler seg positivt, og fordi ting nå skjer fort. Den nye emisjonen skal finansiere den veksten som THINK står overfor.»
Les mer på Investinor om deres kommentarer til investeringen.

Her er Thinks utfyllende pressemelding.
Vi gratulerer!

Opprinnelig publisert 11. mai 2010, 12:19:34 | Hans Håvard Kvisle