Hopp til innhold

Tesla Roadster

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla RoadsterDette er Teslas pionérelbil – et virkelig samleobjekt.

Toseters, elektrisk sportsbil bygd på Lotusdesign og med litiumteknologi. Tesla Roadster har virkelig løftet elbilens image og ble solgt i 2.500 eksemplarer globalt, drøye 100 i Norge. Så dette er eksemplarer for samlere og entusiaster.

Toppfarten er elektronisk begrenset til 200 km/t, og Tesla gjør 0-100 km/t på 3,9 sekunder. Maksimal kjørelengde på en lading er 390 km, mer begrensa om vinteren. Tesla har 3 ulike modus avhengig av om du vil kjøre fort eller langt. Visstnok er det vanskelig å kjøre kortere enn 200 km.

De få som omsettes i bruktmarkedet ser ut til å ha en pris fra 450.000 til 700.000 kroner, nyprisen startet på 700.000 kr inkludert batteriene. Og det er klart, går batteriene i stykker her, så koster det en god slump penger. Men vi får håpe at Tesla Motors er så stolte av sine pionérbiler at de er forholdsvis snille når det gjelder service- og vedlikeholdskostnader.

For å lære mer om Tesla og helt sikkert kunne få god hjelp til service og vedlikehold, sjekk Tesla Norge. Det er også stor Tesla-aktivitet på diskusjonsforumet.