Hopp til innhold

Stadig flere elbiler i Stortingsgarasjen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

StortingetStadig flere stortingsrepresentanter kjører elbil. Da vi skulle levere en ny Buddy demobil til transportkomitéen, viste det seg å være fullt på Stortingets ladestasjon. Heldigvis fant vi en stikkontakt på nederste plan i garasjen.

 

 

Demobiler
I samarbeid med Transportkomitéen på Stortinget har Norstart etablert en demobilordning for at norske politikere skal få gjøre seg kjent med elbilenes fordeler og begrensninger. Allerede har en blå Think blitt en ny kjæledegge.

– Det skjer en rivende teknologisk utvikling som gjør elbiler stadig mer aktuelle, og det er avgjørende at de som utformer rammevilkårene har et realistisk og nært forhold til teknologien, uttaler Norstarts generalsekretær Rune Haaland.

Politikere som skal ut i Oslotrafikken, har nå mulighet til å teste både Think og Buddy. I løpet av noen uker vil den nye Mitsubishi i-MiEV også være tilgjengelig i stortingsgarasjen for utprøving.

Private elbiler

StortingsgarasjenI våres kjøpte Stortingets administrasjon en Buddy fra Pure Mobility. Administrasjonen har også sørget for å etablere ladestasjon for seks elbiler på øverste plan i garasjen under Stortinget. Det er mer enn fullt belegg på ladestasjonen, og det er grunn til å tro at denne må utvides for dekke behovet siden stadig flere representanter har oppdaget alle fordelene de har vært med på å gi elbilistene.

Det skal være usagt om det er demobilordningen som har fått stadig flere stortingspolitikere til å skaffe seg private elbiler. Men det er et faktum at norske politikere gjennom de siste 20 år har utviklet verdens beste rammevilkår for å bidra til stadig flere elbiler på norske veier. Entusiasmen fins i alle politiske partier, på Stortinget og i regjeringen.