Hopp til innhold

Stor suksess for elbilen i-MiEV

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

i-MiEV VegvesenUnder nyttårsfeiringa sendte Motor Gruppen oss en jublende pressemelding for å dele gleden over i-MiEVs suksess. Nå også i kommuner og for andre offentlige innkjøp.

Nedenfor gjengir vi hele pressemeldinga fra den norske importøren og distributøren av Mitsubishi. Vel fortjent er det etter den innsatsen for elbil som MMC Norge og Motor Gruppen gjorde i 2011. Gratulerer med banebrytende arbeid!


Året 2011 har vært et knallår for elektriske Mitsubishi i-MiEV. Ikke bare er den årets mest solgte bil i sitt segment, men kommuner landet rundt velger nå denne som miljøriktig transport.

Aldri har en elbil solgt så mye her til lands, eller noe annet sted, for den saks skyld. Mitsubishi i-MiEV finnes nå i over tusen hjem over hele landet og blir dermed den mest solgte småbilen i sitt segment for hele året 2011.

«Det har vært et vanvittig spennende år, fra oppstarten på salget av i-MiEV like før jul i fjor til denne avslutningen,» konstaterer direktør og elbilansvarlig i Motor Gruppen, Bernt G. Jessen.

«Jeg visste at det var en bra bil med masse potensial, men at den skulle selge så til de grader, det torde jeg ikke annet enn å håpe på i begynnelsen,» fortsetter han gledesstrålende.

i-MiEV VegvesenI tillegg til alle privatpersonene som har falt for den lille, raske bilen, er stadig flere statlige institusjoner og deriblant kommuner nå i ferd med å fylle sine bilparker med i-MiEV. Blant dem er Lillehammer kommune med ni biler i garasjen; Trondheim kommune, som nylig gikk til innkjøp av åtte biler; Nord-Trøndelag fylkeskommune med sine tre og Statens Vegvesen med ni biler.

Flere andre har meldt sin interesse, blant annet har Bærum kommune fått sine første tre av et forventet større antall i-MiEV fremover.

Mitsubishi i-MiEV vinner ikke bare på sitt miljøriktige konsept, men på smidighet og effektivitet knyttet til formen og størrelsen på bilen, som gjør den til et enkelt førstevalg for mange, særlig for bytrafikanter.

Suksessen Mitsubishi har hatt med elbil her til lands, har fått økende oppmerksomhet utenfor landegrensene det siste året. Norge, med sine gunstige insentiver for elbilkjøpere, har raskt seilet opp som foregangsland for elektrifisert veitransport.

I lang tid fremover vil nok året 2011 bli stående som et vendepunkt for elbil i Norge, og kanskje også internasjonalt. MMC Norge takker alle sine elbilkunder for et godt år og håper på forutsigbarhet fra myndighetene på dette feltet, også i tiden fremover.

PRESSEMELDING SLUTT