Hopp til innhold

Stor ladestasjon åpna i Haugesund

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund ladestasjonHaugesund kommune har smelt til med å lage en lekker ladestasjon med 10 ladeplasser. Virkelig en god reklame for elbil.

Godt er det at lademulighetene i Haugesund bedres. Totalt har byen hatt 22 ladepunkt for offentligheten / besøkende, hvorav åtte har vært i p-husene i Sørhauggata, og de fleste av resten rundt kjøpesentre.

Haugesund ladestasjonSåpass stas var det med den nye ladestasjonen at ordfører Petter Steen jr. sto for den første ladingen:
– Jeg håper vi ser mange som kommer for å lade elbilen sin her. Antall biler øker og bilbruken øker. Derfor er det spesielt viktig å legge tilrette for den grønne og miljøvennlige bilparken.

Ordføreren skrøt også av Haugesund Parkering som har gjort dette mulig. Daglig leder Tor Otto Nilsen i p-selskapet er stolt av den nye ladestasjonen i sentrum. Den er utstyrt med miljøvennlige LED-lamper som lyser opp parkeringsplassen i mørket.
– Det skal være opplyst og innbydende for brukerne av ladestasjonen, sier Nilsen.

Han kommer også med en sterk oppfordring om hva den nye installasjonen skal brukes til:
– Dette er en ladestasjon, og ikke en parkeringsplass, forteller Nilsen.

En av våre lokale elbilister, Yngve Solberg, uttrykker glede over hva kommunen nå har gjort:
– Det er utrolig positivt at Haugesund Kommune satser såpass friskt med 10 nye ladeplasser. Det er et kjempebra tilbud til alle som bruker Haugesund sentrum. Dette vil helt sikkert gjøre at enda flere benytter seg av elbil til og fra sentrum.

Vi er imponert over initiativet i Haugesund. Etter at Sandnes i våres overraska oss positivt, er det gledelig at det gode arbeidet fortsetter i Rogaland. Det er mange kommuner landet rundt som nå bør la seg inspirere av dette. Elbilene kommer ut i større mengder enn noen gang, de har kommet for å bli – og de trenger grei tilrettelegging for lading. Følges dette opp, blir det enda flere elbiler – og mindre forurensning og støy.

Da er det bare for elbilister å ta i bruk Sørhauggata ladestasjon, Haugesund.

Haugesund ladestasjon