Hopp til innhold

Statoil og Move About sammen om elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

StatoilDrivstoffkjeden Statoil Fuel & Retail har inngått et samarbeid med bildelingsselskapet Move About. Nå blir det lettere å få leie elbil i Oslo. Samtidig som Statoil forbedrer hurtigladetilbudet.

I snart to år har Statoil tilbudt hurtiglading for elbiler. Som bensinstasjonskjede har de vært en pionér. Men dette er heller ikke første gangen Statoil hjelper til med utleie av elbiler. I 1996 starta Statoil og Oslo Energi et utleieprosjekt hvor seks av stasjonene var med. Høytidelig åpna av nærings- og energiminister Jens Stolteberg. Bilene var PIV3 – en forløper til Think. På Statoil Storo ble det til og med etablert hurtigbyttestasjon for batteripakka. PIV3 hadde et skuffesystem som skulle få batteribytte unna på to og et halvt minutt.

Framoverlent stasjonskjede
Nuvel, nok om historien. For det er tydelig at Statoil sjøl kjenner til den, etter hva Anders Kleve Svela, Fuel Product Manager kan fortelle:

– Nå gleder vi oss over at vi igjen er første bensinstasjonskjede som vil inngå som hentepunkt for elbiler. Vi mener dette styrker vår posisjon som en framoverlent stasjonskjede som tilbyr tjenester ingen andre i det norske bensinstasjonsmarkedet gjør. Vi har stor tro på at elektriske bildelingstjenester kan bli et attraktivt tilbud, spesielt i by og bynære områder. Elbildelingstilbudet bygger under de trender vi ser i det internasjonale markedet med økt interesse for denne typen bilordning samt økt urbanisering og redusert interesse for å eie egen bil, spesielt hos yngre personer, avslutter Anders Kleve Svela.

Move AboutErstatter fossilbiler
Move About er også en pionér (et velbrukt ord på elbil.dev05.dekodes.no) innenfor elektrisk bildeling. Først i verden med helelektrisk flåte hos bedrifter, først i verden med et helelektrisk offentlig bildelingstilbud. Nå styrkes det sistnevnte gjennom at Statoil lar Move About ha elbiler til leie på stasjonene på Majorstua og Fornebu (åpner 7.oktober). To Nissan LEAF vil stå klare ved hver av ladestasjonene.

Move About sier at de nå har 2.500 brukere i Oslo-området, og country manager for Norge, Michael Eimstad (bildet), er godt fornøyd:

– Vi setter pris på at vi nå får nok et sentralt hentepunkt for våre biler. Det er spennende at Statoil Fuel & Retail satser på et samarbeid med oss, og føler det er en bekreftelse på at det vi gjør er både bra og riktig. Med elbiltjenesten vår erstatter vi mange fossilbiler med få elbiler, noe som reduserer både utslipp og også trafikk og bruk av offentlige rom.

Her kan du lære mer om Move About.

Statoil hurtigladerStatoils neste hurtigladere
Pr i dag kan du lade hos Statoil for 44 kr pr 15 minutter eller 74 kr for en halvtime. Operative stasjoner, følg bare med på statusvisningen, er Minnesund (på bildet til høyre, med kø på en søndag ettermiddag), Økern og Sekkelsten. Neste ute er Majorstua som skal i gang en av de første dagene, mens hurtigladeren på Fornebu starter når stasjonen åpnes 7.oktober.

Statoil har hatt en liten hodepine. Nå ønsker de også å bruke (semi)hurtigladere som dekker eksisterende japanske biler (CHAdeMO), VW e-up og BMW i3 som er på vei inn (Combo) og Tesla Model S og Renault Zoe som kan bruke 22 kW AC ladeuttak med Type 2 kontakt. Derfor har de bestemt seg for å installere ladepunkt på Majorstua og Fornebu som dekker alle mulighetene. Men fortsatt sier leverandøren at det tar 2-3 måneder før utstyret kommer. For ikke å skuffe, har Statoil tatt den flotte beslutningen om midlertidig å sette opp CHAdeMO hurtigladere. Litt bryderi, sikkert ekstra arbeid og kostnader, men de kan da tillate seg å kalle seg «framoverlente». Og så gleder vi oss til å få de fulltdekkende ladestasjonene som fine julegaver fra Statoil.

Move About begynte med Thinker, men etter hvert har de tatt i bruk Citroën C-ZERO (bildet), Peugeot iOn, Renault Kangoo Z.E. og Nissan LEAF. Mon tro når de får den første Tesla Model S?

Move About

(Delvis kilde: Handelsbladet)